maanantai 10. tammikuuta 2011

Kuulumisia ja sairaskertomuksia

Hei täältä flunssan kourista! Pitkästä aikaa kuulumisia! Minä olen ollut koko joululoman kipeänä. Kuumetta, keuhkoputkentulehdus, silmätulehdus ja flunssa. Ja nyt näyttää siltä, että saattais olla vielä angiinakin, kurkku kipeytyi nimittäin yhtäkkiä kaiken muun lisäksi.

Joulu vietettiin Suomussalmelta. Lahjojakin tuli, ihmisille ja koirillekin. Uudet pannat tilattiin neideille ja saivat ne kyllä jo ennen joulua käyttöönsä. Lisäksi paketista paljastui vähän herkkuja ja uudet lelut molemmille.

Kahdet kehät on Lumin kanssa päästy jo kiertämään. Ensin oli voittajanäyttely Helsingissä, jonne tyttö tiputti sopvasti karvansa. Kehässä oli siis kalju, ja H sieltä sitten saatiin. Tuomari oli Gro Svandaisflona, joka katsoi tarkkaan erityisesti liikkeet, ja arvosteli melkoisen tiukasti muutenkin. Paljon hyvääkin arvostelussa oli, eikä tulos päässyt lannistamaan meitä.

Arvostelu voittajasta:
Quite tall blue merle of good type. Well-shaped head. Good eye. Good, thick ears. Good neck & topline. Good angulation, but is too narrow & shallow in ribcage. Drive & front movement is too high. Very good colour, not in tall coat today.

Suomennos menee ehkä jotakuin näin;
Aika korkea merle, hyvää tyyppiä. Hyvän muotoinen pää. Hyvä ilme? Hyvät, paksut korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvät kulmaukset mutta liian kapea ja matala(?) rintakehä. Etuliikkeet liian korkeat. Todella hyvä väri, ei täydessä turkissa tänään. 

Ja eilen oli vuorossa Kajaanin Tamminäyttely. Aamulla heräsin uudestaan silmätulehdukseen ja kurkkukipuun, mutta särkylääkkeen voimalla lähdettiin liikkeelle. Ja onneksi lähdettiin! Tuomari oli ruotsalainen, Johan Andersson. Ja ERI tuli!

Arvostelun suomennos;

10kk vanha narttu, jolla hyvät linjat. Hieno pää ja ilme. Hieno ylälinja, hyvät kulmaukset edessä ja takana. Ikäisekseen (?) Riittävä runko. Sopiva luusto. Erinomaiset liikkeet. Hyvänlaatuinen, hieman niukka turkki. Hyvä väri. Miellyttävä luonne. Hienosti esitetty. 


Todella tyytyväisinä ja hyvällä mielellä lähdettiin kotiin, ei kun seuraavia näytelmiä suunnittelemaan!

Tämän vuoden tavoitteita olisi Lumin kanssa pyörähtää näyttelyissä lisää, harjoitella tokon alokasluokan liikkeet suht. kuntoon, ja kesällä ehkä möllikisoihin? Agility olisi haaveissa aloittaa myös ehkä keväällä tai kesällä, kunhan ensin käydään virallisissa kuvissa.

Unnan kanssa jatketaan entiseen malliin. Paitsi lisenssin osto on edessä, ja jospa me viimein uskallettaisi kisaamaan agilityn saralla. Tokokurssille myös haluttaisi vielä mennä, ja katsoa, olisko Unskinkin kanssa möllikisat edessä. Agilityn möllikisoja kierrellään mahdollisuuksien mukaan.

Uutta joululahjaobjektiivia pitäisi myös lähteä kuvaamaan, kunhan tuntisi itsensä vähän terveemmäksi. Ja edelleen olisi paljon kuvia muokkaamatta, joista valitsin Lumin kuvan opinnäytetyöhön. Jospa sitä saisi muokkausoperaation aikaiseksi.

4 kommenttia:

  1. Mitä tämä on, taas uusi putki häh! (hehe) :D Millainen? Voi, onnea uudesta. T. Kateellinen

    VastaaPoista
  2. Valovoimakuume iski. Joulupaketista paljastui tuo canonin 85mm 1.8. Pakkohan se oli kun niin paljon on tuota kakkulaa kehuttu. :)

    VastaaPoista
  3. Aijaa, no sehän on sitten samainen linssi minkä mie hankin keväällä 09. Enkä kadu sijoitusta :D!

    VastaaPoista
  4. Jep! Sopiva polttoväli ja tuo ihana valovoima, vaikuttaa oikein mahtavalta peliltä. :)

    VastaaPoista