tiistai 24. marraskuuta 2009

Liitää, liitää

Onpas ollut muka kiirettä, kun kolmet treenit on hallilla menneet, ilman että on “joutanut” päivittää. No on tässä toki ihan oikeaakin tohinaa ollut, viikonloppu oltiin Kajaanissa, omat porukat kävi lauantaina, ja se menikin melkein kokonaisuudessaan kaupungilla juoksemiseksi. Jouluavajaiset oli samaan aikaan, ja kuinkas sattuikaan niin sopivasti, että nekin lumet, mitä tänne vihdoin ja viimein ehti satamaan, lähti ah-niin-ihanan vesisateen johdosta pois! Milloin me saadaan lunta?!

Joululahjoja olen ostanut peräti neljä. Ja yhden joululahjan jo saanutkin… ;) Nimittäin uusi runko! No, en minä sitä kokonaan joululahjaksi, osan makselen itse, ja jos 350D:n joku tahtonee ostaa, siitä sitten menee rahat tuohon uutukaiseen, 50D:hen. Seuraava kamerahankinta olisi sitten kunnon laajis, joku 10mm. Mutta vasta sitten, kun runko on tullut maksettua.

Jos sitten vaikka asiaan. Tulevana sunnuntaina ei ole agilitytreenejä, koska pallohalli oli alunperin varattu johonkin turnaukseen, joka tosin peruuntui, mutta joka tapauksessa niin peruuntuu myös reenit. Viime sunnuntain, ja toissasunnuntain treenit meni tosi hyvin, takaakiertoja ja twistausta. Pakkovalssit ei sujuneet ihan niin hyvin, kiitos minun pääni joka menee noiden kanssa välillä sekaisin, mutta… :) 

8.11. oli vuorossa kertausharjoitus. Oli pidempi rata, jossa käytiin läpi valsseja ja takaleikkauksia. No, kiireeksihän se sitten meni, kun kaikkien olisi pitänyt ehtiä se rata tunnin sisällä käydä läpi, ja vielä muka onnistuneesti.. Me oltiin harmikseni viimeisenä, joten eihän me ehditty kuin säheltää, kun ei riittänyt aika. Niistä reeneistä jäi vähän harmitus päälle, mutta onneksi nyt on fiilis taas parempi noiden  parin viime harjoitusten jälkeen. Muutenkin, meillä on tuo irtautuminen vieläkin vähän vaiheessa… Parempaan ollaan kyllä menossa. Lisäksi taidettiin tällä kertaa katsoa vähän ongelmaesteitä kouluttajan kanssa, ja meillähän se on tuo keinu, jolle ei oikein enää nykyään uskalleta. Nyt tehdään niin, että lasketaan vaan hitaasti, kannustetaan koiraa, ja tungetaan heti makupaloja, kun keinu alkaa laskeutua. Tämä sen takia, että koira huomaa laskeutumisen olevan hyvä ja kannattava juttu.

15.11. oli sitten noita takaakiertoja, joita tehtiin pariin kertaan myös alkeiskurssilla. Ja nehän sujuivat meiltä oikein hyvin. Koiran ulkopuolelta ohjatessa täytyi vähän harjoitella aluksi, mutta heti sujui vallan mainiosti. Molemmat tykätään noista takaakierroista!

Itsenäisesti sai harjoitella vielä pienellä hyppy-putki radalla valssia, persjättöä, puolivalssia ja takaleikkausta. Muutaman kerran tuota otettiin, valssit sujuu osapuilleen mukavasti, kun vaan itse muistaa ajoittaa oikein. Pari jotenkin onnistunutta takaleikkaustakin saatiin aikaan.

Ohjaajan kanssa katsottiin tuolloin myös pujottelua, jotka sujuu meiltä jo tosi hienosti. Ei tarvitse kädellä avittaa enää ollenkaan, eikä juuri tehdä muuta, kuin kävellä koiran vierellä! Vautsi, tämä tuli mullekin ihan yllätyksenä, kun alkoi ihan yhtäkkiä mennä mahtavasti. Aloituksen suhteen molempien pitää vielä harjoitella, itsekään aina hoksaa, että koira lähtee väärältä puolelta.

Viime sunnuntaina, eli  22.11. oli vuorossa siis twistaus ja pakkovalssi ohjaajien kanssa. Me suunnattiin ensimmäisenä twisteihin, jotka lähti sujumaan tosi hienosti, eikä ollut ongelmia, vaikkei oltu ikinä kyseistä liikettä tehty. Se oli kuitenkin helppo, kun menee nuo takaakierrotkin meillä niin hyvin. Tehtiin siis niin, että lähetin koiran takaa hypylle, ja heti kun koira oli esteen lukinnut, menin itse siivekkeen kohdalle, otin molemmat kädet, peruutin, koira tuli mukana, ja sitten jatkettiin matkaa. “Hämyesteenä” oli putki, jonka takia otettiin siis tuo twistaus, ettei koira lähde väärälle esteelle.

Pakkovalsseissa olin itse vähän sekaisin tuon radan kanssa, kun en kerennyt hyvin tutustua siihen. Saatiin kuitenkin onnistunut suoritus, ja ei se hirveän vaikealta tuntunut, kunhan vain harjoittelee vähän. Ensin oli pituus, jonka taakse jätettiin koira, ja mentiin itse sen taakse, pituuden ja muurin väliin. Koira liikkeelle, muurille, ja siitä pakkovalssi hypylle. Tuo kohta sujui ihan hyvin, tosin omaa ohjausta pitäisi tässäkin vähän parantaa. Sitten oli vielä kaksi hyppyä ja A, jonka alla oli putki.

Jatkakaamme harjoituksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti