torstai 12. elokuuta 2010

Unnan ekan tokokurssin päätös

Unnan tokokurssi päättyi tänään. Hyvä mieli jäi kurssista, ja edistystäkin tuli. Mm. takapään käyttö aukeni koiralle vähän ja monet liikkeet sai varmuutta. Vielä kuitenkin löytyy treenattavaa. Maahanmeno pitäisi saada nopeammaksi, ja liikkeestä maahan meno niin, ettei tule askelia eikä miettimistä. Liikkeestä seisominen sujuu jo ihan mukavasti, vähän vielä kun hiotaan ja kerätään tähänkin liikkeeseen varmuutta niin tuleepi hyvä. Hyppyä ei olla paljoa harjoiteltu, ja nyt täytyy alkaa opettelemaan sitä toiselle puolelle paikalle jäämistä.

Vuorossa oli tänään vähän kokeenomaisempaa harjoittelua. Vähän niin kuin möllikisat, mutta vielä himpun epävirallisempana, ja kukin sai tehdä ihan oman tason mukaan. Liikkeitä oli luoksepäästävyys, paikka makuu, seuraaminen kytkettynä (pieni pätkä), liikkeestä seisominen (sai päättää itse, joko seisominen, istuminen tai maahan meno), luoksetulo ja hyppy.

Luoksepäästävyydessä Unna nousi paikaltaan. Ei liikkunut, nuuhkaisi vaan tuomaria ja istuutui hänen lähdettyä. Paikalla olo sujui mahtavasti! Liikkeen aikana olisi saanut käydä välillä palkkaamassa koiraa, jos tuntui ettei kestä olla sitä kahta minuuttia, mutta luotin Unnaan, ja hyvin meni! Jokainen nousi paikaltaan, sakemanni alkoi haukkua ja räyhätä ja juoksi paikaltaan. Vieruskaveri oli suht rauhallinen (onneksi), mutta loppuvaiheessa sekin nousi hälyä ihmetellen hetkeksi seisomaan. Unna ei välittänyt, vähän katseli mutta suurimman osan ajasta katsoi minua. Olin tosi iloinen, ettei tyttö edes säikähtänyt sitä meteliä.

Seuraaminen oli vaan pieni neliö oikastaan, liikkeelle ja sitten kaksi kertaa käännös oikealle, jonka jälkeen seis. Itsellä tulee olemaan melko paljon töitä sen kanssa, etten katsoisi koiraan niin tiiviisti. Ja Unnalla myös tottua siihen etten tuijota sitä takaisin. Ihan hyvin meni lukuun ottamatta tosiaan sitä, että joudun niin paljon vielä katsomaan itse koiraa. Välillä meinasi hieman vauhti koiralla hyytyä ja jäädä hieman taaemmas, mutta suht. hyvin pysyi kontakti ja paikka.

Liikkeestä seisominen sujui hienosti. Sai tehdä oman taidon mukaan, eikä ollut mitään "määräyksiä" tässä. Seuruuta vähän matkaa, ja "seiso", jolloin Unna pysähtyi ainakin oman huomaamisen mukaan ripeästi. Kävin vaan kääntymässä kauempana, tulin takaisin ja vapautin koiran.

Luoksetulossa koira istumaan, ja tässä liikkeessä ohjaaja käskytti, niin kuin kokeessakin. Unna tuli ihan hyvällä vauhdilla, mutta tuo luoksetulon vasemmalle tulo kaipaa vielä vähän hiomista. Hyvin meni kuitenkin liike siihen nähden mitä ollaan ehditty harjoitella.

Hyppyä ollaan harjoiteltu huimat yhden kerran, eikä silloin harjoiteltu koiran paikalleenjäämistä toiselle puolen. Hienosti Unna hyppäsi, eleillä täytyy vielä auttaa jonkin verran "lähettämällä" koira. Vähän pyöri siellä toisella puolella, kun ei raukka tiennyt, mitä piti tehdä. Ei lähtenyt kyllä tulemaan pois, vaan pysyi esteen toisella puolella.

Olen hirveän tyytyväinen meidän suoritukseen. Ohjaajat kehui, ja kannustivat lähtemään mölleilemään, ja sanoivat meidän pian olevan valmiit kisoihin. Hui! En kyllä vielä uskalla, sitten vasta, kun kaikkia liikkeitä ollaan tahkottu sen verran, että itsekin luotan siihen, että koira osaa ne kunnolla. Mölleihin jos uskaltauduttaisiin tässä syksyn aikana, jos kisoja tulee.

Tässä vielä videota tämän päivän liikkeistä huonolla laadulla. Hyppy jäi videolta pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti