keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Uuden kurssin starttaus

Heippahei! Uutta ulkoasua olen tässä väkerrellyt, se tulee sivuille luultavasti ehkä vielä tämän kuun aikana, mikäli ei tule mitään ihmekiireitä vielä eteen.

Tässä postauksessa kertoilen siis meidän uuden agilitykurssin alusta. Se alkoi siis sunnuntaina 18.10. Piirtelin harjoitukset ihan ylöskin, kesti kyllä melkoinen tovi, ennen kuin sain siitä jotakuinkin agilityesteiden näköisiä;


Eli ykköskohdassa oli kontaktit A ja puomi, jolla oli apuohjaaja. Kurssilla pysäytetään koira aina kontaktin loppuun, ja luvan kanssa vasta saa lähteä siitä pois. Namikupin kanssa tehtiin harjoituksia, ja nehän sujuivat Unnalta hyvin. Ei meinannutkaan lähteä pois, ei tietenkään, kun nakkia tarjoiltiin oikein hopeatarjottimelta. ;)

Kakkosena oli irtautumisharjoitus. Apuohjaajan kanssa. Unna päätti jostain syystä alkaa jännittämään miesohjaajaa, ja alussa meni hetki, ennen kuin sain neitisen ruotuun, ja huomaamaan, ettei tässä tarvi pelätä. Nami alustalla oli tässäkin, ja itselläni piti hieman kauempaa ohjaten antaa käskyksi vain "eteen", "eteen", "eteen"...
Hyvin meni tämäkin, tosin Unna seuraa tosi tarkasti kättä, ja meinasi aina kääntyä esteeltä käteeni epävarmana seuraavasta esteestä. Parin toiston jälkeen onnistui kuitenkin ihan suht. hyvin.


Kolmosena sai itsenäisesti harjoitella keppejä. Mentiin tällä kertaa vain tuota neljän kepin sarjaa, koska Unnalla ei vielä täysin ole tuo idea hanskassa. Saatiin kyllä parikin täysin onnistunutta suoritusta.

Nelosena oli myös itsenäisesti harjoiteltavia yksittäisiä esteitä. Pussi, muuri ja rengas. Rengas meni kaikilla kerroilla ilman virheitä, muissakaan esteissä ei ole ongelmia.

Viitosena oli tarkoitus tehdä valssi. Ohjasin tuossa esteiden "sisäpuolella" siis, ja oli aloitettava jostakin hypystä, mikä oma taso on. Menimme kolme hyppyä ja putken. Viimeisellä hypyllä ennen putkea oli valssi, joka meni meillä hyvin, ja viimeisenä putkeen.

Mukavat treenit oli, tosin meinaa aina jäädä vähän yksipuoleiseksi ohjaus, pitäisi paremmin muistaa aina tehdä molemmilta puolilta, ettei koira opi pelkästään toiselle puolelle.
Mukavaa kun saadaan aina ohjeet ja tiedot, ennen seuraavaa kertaa, mitä harjoituksia tulee olemaan.

Ensi sunnuntaihin sitten agilityn osalta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti