maanantai 27. heinäkuuta 2009

Koulutushaaveita

Ensin kuulumisia hieman viikonlopulta, joka meni rauhallisesti kotioloissa, perjantaina käytiin parin kilometrin lenkki heittämässä metsäpolulla, mutta sää oli hieman liian kuuma pidempään lenkkiin.


Sitten vähän muihin aiheisiin... Tapakoulutuksesta ei ole tullut mitään tietoa, laitoin sinne jo uutta postiakin. Agilityn alkeiskurssi alkaa täällä myös, ja huomenna on ilmoittautuminen sekä koiran ja ohjaajan välinen yhteistyötesti. Ja nyt olen kahden vaiheilla!
Tuskin läpäisemme edes koko testiä - ei olla ikinä reenattu missään ryhmässä, eikä paikalla ole ollut niin paljon koiria. Unna näyttää muutenkin menevän vähän lukkoon, jos on toisia koiria enemmänkin paikalla. Ei keskity mihinkään, edes namipalat ei kelpaa.
Tänään sitten on ollut ankarat pohdinnat käynnissä.

Tapakoulutus olisi sinänsä ensin hyvä, että oppisi siellä ryhmässä oloa, ja tottuisi vieraisiin.
Seuraavat agilityryhmät, alkeiskurssit, alkaisi sitten vasta keväällä.
Kävin tänään sitten treenailemassa hieman seuraamista ja paikalla oloa tuossa lähikaduilla. Keskitys herpaantui heti, kun toinen koira meni jonkin matkan päässä, tosin palasi kyllä pian takaisin, ja pysyi hallinnassa. Ihan hyvin se meni siis.

Tänäiltana käydään siellä koulutuspaikalla, kentällä vähän harjoittelemassa noita liikkeitä. Menee tosin niin myöhäksi, että toisia tuskin hirveästi on paikalla, mutta näkee edes, että viekö ne hajutkin jo keskittymiskyvyn. Huomiseen mennessä täytynee tehdä jonkinlainen päätös, ilmoittautuminen on kuudelta. Ei kai se niin vaarallista ole, jos kokeilemassa kävisi. Jos ei onnistu, sitten toivotaan sinne tapakoulutukseen pääsyä, ja mennään ensi keväänä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti