tiistai 6. heinäkuuta 2010

järki jäässä hellesäässä

Hei täältä kuumuuden keskeltä! Meille kuuluu hyvää, ja aloitan päivittämällä meidän treenikuulumisia.

Lumin pentukoulu ensiksi. Menomatka sujui autossa ihan hyvin, mutta paluumatkalla tuli paistetut kanapalat sulamattomina ulos. Kotipihassa jo oltiin siinä vaiheessa.

Itse pentukoulu vaihtuu tästä eteenpäin tokoksi. Kouluttaja totesi perusasioiden olevan meillä suht hallussa, joten sain valita, jatkammeko tokon vai agilityn merkeissä. Ja agilityn pentukurssihan alkaa meillä viikon päästä täällä Kajaanissa, joten tästä eteenpäin treenailemme Vuokatissa tokoa.

Otimme sivulle tuloa, maahan menoa, paikalla oloa, muutamia askeleita seuraamista ja luoksepäästävyyttä vähän. Lisäksi kouluttaja kertasi vielä tokon sääntöjä vähän. Perusasentoon Lumi osaa tulla jo suht hienosti, mitä nyt välillä menee käskyt sekaisin, ja tiputtautuu aluksi maahan. Käsimerkillä vähän ohjaan siinä tapauksessa, kunnes muistuu mieleen mitä piti tehdä. Innokkaasti se kyllä tekee, ei tietenkään treenata kuin muutama minuutti yhtä asiaa, ja välillä leikitään. Maahan meno on edelleen vauhdikas. Tosin välillä tulee sellaisia itsepäisyyskohtauksia, että neiti päättää vaan yksinkertaisesti olla menemättä sinne maahan. Katsoo vaan tyhmänä. Sitten kun vähän aikaa odottaa, menee taas ongelmitta suunnilleen puolesta sanasta maahan.

Paikalla oloa sen verran, että siirryimme ihan askeleen verran koiran eteen maahan menossa. Siitä sitten takaisin koiran vierelle, ja paluu perusasentoon. Lumi pysyi kyllä hyvin, ja siinäkin vaiheessa kun tulin sen vierelle.

Seuraaminen sujuu parin askeleen verran katsekontaktissa ihan mukavasti. Käännöksiä aletaan harjoitella nyt niin, että pidän hihnaa löysällä ja tarvittaessa autan vähän. Pitäisi siis saada käännökset tiiviiksi.

Luoksepäästävyydessä neiti vähän nousi ekalla kerralla katsomaan kouluttajaa, toisella kerralla istui mukavasti, vähän vääntyili kosketuksessa.

Kotiläksynä meillä oli jatkaa seuraamisen opettelua, ja harjoitella niitä käännöksiä, luoksetulo sivulle, paikalla oloa. Tänään oli ekat olohuonetreenit, ja harjoittelimme vähän käännöksiä ja paikallaoloa maaten ja seisten. Sitä vaan ihmettelen, miten joku voi tajuta mitä "paikka" tarkoittaa, vaikka kuulee sen vasta ensimmäisiä kertoja? Kyllä se näköjään käyttää aivojaan melko hyvin. :)

Pentukoulua ennen oli taas Unnan kanssa agility. Ja neiti ei toiminut sitten ollenkaan +25 asteen helteessä. No, eipä tuo toisaalta ihme olekaan. Ei se varmaan tunnu lämpöhalvauksen partaalla mukavalta hyppiä esteitä. Rata meni melkolailla kävellen hitaasti läpi, ja loppua kohden virta vaan hiipui entisestään. Muuten olisi kyllä varmaan ollut oikein mukavat treenit ja ratakin oli mukava, mutta helle pilasi kaiken. Kaikella kunnioituksella, vaikka lämmöstä pidän, agilitypäivänä ei saisi olla enempää kuin +10 astetta.

Tarkoituksena oli vielä harjoitella irtoamista. Se on meillä vähän heikko kohta, Unna ei nimittäin kauhean hyvin toimi minun edellä. Täytyisi harjoitella kotikonstein vaikka tekemällä sankoista ja harjoista pari kolme estettä, ja opettaa se menemään itse ne, lähettämällä koiran toisesta päästä.

Rata oli kuitenkin tämän näköinen:



Lisäksi oli ohjaajan avustuksella käytävät kontaktit puomi ja A. Unnalle yritettiin saada namialustan avulla lisää vauhtia kontaktin suorittamiseen, ja ihan hyvin onnistui. Tai vauhtia tuli ainakin vähän lisää. Pysähtymiset menee kyllä mainiosti kontaktille. Käyn siinä aina välillä itsekin palkkaamassa, ja treeneissä täytyykin muistaa että aina on pysähdyttävä kontaktille.

Eilen vielä pentukoulun jälkeen jätin Lumin lepäämään rasittavasta automatkasta ja käytin Unnan uimassa. Neitisen pesukin olisi edessä. 

Unnan kans myös tänään vähän otettiin tokoliikkeitä. Askelsiirtoja, seuraamista ja liikkeestä jättöjä. Hyvin se tyttö on kyllä edistynyt, paremmin mitä olisin uskonut. Askelsiirroissa siirtyy itse heti sivulle. Jätöt on vieläkin vähän hitaamman puoleisia. Seisomaan jää jo hyvin, ei juurikaan ota askeleita perään, eikä tartte itsellä tehä enää "haamu"askeleita, yleensä. Maahan meno sujuu satunnaisesti hyvin, välillä pitää pysähtyä paikalleen kävelemään. Toisinaan menee heti, mutta aika hitaasti vain. Hain eilen tokokussipaikkaa Unnalle. Koirakeskuksella alkaa heinäkuun lopussa uudet kurssit, ja katsotaan nyt päästäänkö mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti