torstai 8. heinäkuuta 2010

Jo 20 viikkoinen kaninkoipi

Aika on hurahtanut kyllä liian nopeasti. Naskalit tippuu hyvää vauhtia, kohta ollaan isoja jo. 20 viikkoisposeeraus näyttää tältä:


Korkeus 35cm ja paino 6,2kg. Puoli senttiä oli onneksi vain tullut taas korkeutta, jospa se siitä hidastuu, jospa se siitä... :)

Tänään ollaan harjoiteltu seuraamista lähinnä oikealle kääntymisen muodossa. Katsekontakti pysyy suht hyvin, välillä vähän harhailee alussa. Tuntuu, että se on ruennut nyt seuraamaan enemmän kättä, kuin naamaa, joten parin viime kerran olen palkannut suusta, jolloin katse on pysynyt vähän paremmin.

Harjoittelut on rajoittuneet hyvin pitkälle pieneen keittiöömme tai eteiseen. Ulkonakin olen käynyt harjoittelemassa, mutta tuo ympäristö on sen verran vilkasta, ettei neiti tahdo oikein keskittyä siellä. Mm. maahan menossa lähtee hirmu usein tuolla ulkona ennen vapautusta pois, paikallaolossa varastaa, nousee istumaan heti kuin olen edes tulossa luokse. Olen tehnyt sillain, että en aina käske istumaan sitä sivulle. Saatan käydä siinä sivulla, ja menen taas eteen. Välillä tulen uudestaan sivulle, ja käsken sitten vasta istumaan, tai välillä vapautan sen suoraan. Katsekontaktikin harhailee tuolla ulkona paljon enemmän, joten olen päättänyt että tehdään nyt vielä jonkin aikaa vain sisällä, vaikka ahtaat tilat onkin.

Lisäksi ollaan harjoiteltu tänään uuutama paikallaolo sisällä. En ole matkaa vielä lisännyt montaa askelta, eikä täällä neljän seinän sisällä siihen oikein mahdollisuutta olekaan. Mutta aikaa yritetään lisätä vähän kerrallaan, ja sitä pysymistä pitää eritoten treenata, ettei liian aikaisin nouse istumaan, kun ehdin palata sivulle.

Eilen käytiin markkinakatu kävelemässä Lumin ja kaverini kanssa, jolla oli myös koira mukana, Aatu-mäyris. Tapahtuma on siis sellainen "markkina"tyylinen. Kauppakadulla on vieri vieressä kojuja, ja sinne ei pääse autolla. Eri yritykset kauppaavat tuotteita sun muuta hilpetööriä. Lumi käyttäytyi tungoksessa oikein hyvin, reippaasti kulki eikä pelännyt. Ja hienosti se osaa kyllä hihnassa muutenkin kävellä, ei ole kertaakaan tarvinnut puuttua vetämiseen, ainakaan vielä. :)

Tänään käytiin vielä ihmisten kesken uudemman kerran tuolla kadulla, ja tuli ostettua mansikoita kahden litran verran. Hyvä on sää, toisaalta kiva, mutta toisaalta ärsyttää, kun maanantaille ja tiistaillekin luvattu hirveää hellettä, ja pitäisi agilityssä jaksaa Unnan, ja Lumi pentuagilityssä. Voi huoh, siitä tulee tuskaa. Keskiviikkona mennäänkin sitten Kuopioon ostoksille, ja Lumi menee kasvattajalle kylään siksi aikaa.

Otin videollekin Lumin paikallaoloa ja seuraamista, Toni kuvasi älykkäästi puhelimella väärin päin, ja sitä videota ei saa käännettyä. Lataan videot nettiin kuitenkin, ja katson jos niistä saa selvää, tai sitten laitan apurin kuvaamaan uudet videot jossain vaiheessa.

1 kommentti:

  1. Taitaa säkä olla kuitenkin 10 senttiä vähemmän? ;)

    Hyvältä näyttää nuo Lumin tokoiluvideot - ainakin näin tokosta melko tietämättömälle. :D

    VastaaPoista