sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Lumin ekan mätsärin tulos: BIS2

Olisi taas vaikka mitä päivitettävää. Viime agilitytreenit, melkein viikon takaiset. Hirveä ukonilma, ja välillä piti paeta salamia autoon peläten, että milloinka rysähtää kentällä olevaan peltikoppiin. Onneksi ei kuitenkaan niin käynyt. Rata oli aika kiemurainen, tarkoituksena oli harjoitella puolenvaihtoja edessä. Valsseja ja persjättöjä. Itsellä meinasi jo väliin unohtua rata kokonaan, mutta saatiin ihan hyviäkin pätkiä.

Kertausesteenä oli keinu. Unnahan pelkäsi melko pitkään sitä rösähdystä, mutta nyt ilokseni huomasin, että pelko oli tiessään! Ei tarvinnut enää hidastaa keinua, vaan meni oikein mukavasti sen yksinään! :)

Lumin eka pentuagility kerta oli viime tiistaina. Katsottiin mm. miten saatiin koirat leikkimään ja pysymään paikalla. Lumi pysyi tosi hienosti maassa paikallaan harjoituksen aikana. Sitten kokeiltiin vähän muovitötsien välistä pujotteluja ja tehtiin puolenvaihtoina valsseja. Lumi pysyi hanskassa hyvin, ja pujottelut sujui. Myös irtoamista otettiin vähän, että miten lähtee namialustalle irtoamaan.

Sen kummempaa selostusta en jaksa enää viikkoa myöhässä näistä aksatreenauksista tehdä, kun alkaa jo uus viikko ja huomenna taas reenit. Toivotaan ettei hellettä ole yli 25 astetta, sen takia nimittäin tokotreenit peruuntui viime viikolla Lumin osalta.

Keskiviikkona käytiin kesälomareissulla shoppailemassa Kuopiossa, Unna oli Tonin siskon luona hoidossa, ja Lumi meni moikkaamaan kasvattajaa siksi aikaa. Matkalla nähtiin Katin luona myös hurmaavat, pian seitsemän viikon ikäiset pennut, niin suloisia! Lumi aluksi hieman vierasti pirteää shelttilaumaa, mutta oli kuulemma tutustunut pian ja uskaltautunut leikkimäänkin.

Viikonloppu meni Suomussalmella, Viepperhauta- tapahtumassa. Oli agilityä, tokoa, vesipelastusta ja rallitokoa, joita piti katsoa ja kuvata. Ja sitten tietysti meidän Lumin ensimmäinen match show, joka meni loistavasti! Tyttö esiintyi upeasti, eikä jännittänytkään juuri ollenkaan toisia koiria! Kehässä ravattiin hienosti, ja seisottiin kuin patsas. Tuomarin annettiin käydä kopeloimassa. Pentuluokkaa ei ollut, joten menimme suoraan pieniin koiriin, ja mietin jo, mitähän mahtaa tulla.



Ensimmäisenä tuomarit ottivat kaikki kehään, ja katsoivat yksitellen koiria. Sen jälkeen tultiin vasta kehään pareittain. Parinamme oli mäyräkoira, jolle ojennettiin punainen nauha. Lähdimme sinisen nauhan kanssa odottelemaan seuraavaa kehää...

Sinisiä oli joku kymmenkunta. Sijoituimme sitten upeasti ykkösiksi. Ja sieltä BIS-kehään.

Pikku kakara hurmasi olemuksellaan, ja lopulta seisoskelimme BIS2 paikalla hymyssä suin. Akiliinan kasvattajakin oli meitä kannustamassa kehän reunalla, kehui Lumia kovasti ja piristi päiväämme vielä lisää, joka oli kyllä muutenkin vilpoisesta säästä huolimatta aivan mahtava!

Palkintona veimme kotiin pokaalin ja ruusukkeiden lisäksi mm. kaksi luupakkausta ja kaksi narulelua. Hienot kukat olivat Lumin mielestä maistamisen arvoisia, mutta onneksi suuremmilta osin asetelma selvisi ehjänä. Oma valkoinen näyttelyhihnakin jäi kotiin Kajaaniin, joten musta lainahihna sai kelvata siihen hätään.


Kuvia otti Toni, niitä oli mistä valita, loput tulee kotisivujen kuvagalleriaan. Sinne ois tulossa kuvia myös viime viikonlopulta, kunhan vain saisin joskus kaikki käsiteltyä. 

Nyt odottelemaan sitten sitä elokuun pentunäyttelyä!

2 kommenttia:

  1. Kauniisti näyttäis Lumi kuvien perusteella esiintyvän! Onnittelut loistavasta mätsärimenestyksestä ja tsemppiä pentunäyttelyyn! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä neiti esiintyi oikein hienosti. Kiitoksia vaan! Jännitys alkaa pikkuhiljaa tiivistyä... :)

    VastaaPoista