keskiviikko 5. elokuuta 2009

Agility alkoi

Meillä oli eilen ekat agility reenit Paavolassa. Koirakoita tuli paikalle meidän lisäksi vain kolme, ja kouluttajia oli kaksi. Kaksi koiraa siis ryhmässään, menimme vajaan tunnin.

Ekalla kerralla oli aita ja putki. Me olimme ensin putki-ryhmässä kääpiösnautserin kanssa. Aluksi ohjaaja meni Unnan kanssa toiseen päähän, ja minä menin houkuttelemaan neitiä toisesta päästä. Pienen empimisen jälkeen sujahti putkeen, ja seuraavat kerrat meni helposti. Sitten pidennettiin hieman putkea, ja kokeiltiin jo ohjata koiran viereltä. Eka kerralla meni loistavasti, Unna meni putkeen aivan niin kuin piti. Mutta sitten iski jonkun jarruvaihteen päälle, eikä enää mennytkään. Kiersi vain minun perässä. Tehtiin sitten niin, että ohjaaja seurasi takana, ja piti Unnaa narusta, kun itse ohjasin sitä normaalisti. Putken kohdalla ohjaaja ei antanut koiran kiertää, vaan sen oli mentävä putkeen. Siltikin hieman takkusi, Unna ei tahtonut mennä sinne, ennen kuin näki minut toiselta puolelta.

Aita meni paremmin. Jätin Unnan paikalle aidan toiselle puolelle, itse kiersin taas houkuttelemaan toiselta puolelta. Hyvin meni! Aluksi aita oli 15cm. korkealla vain, ja siitä sitten nostettiin 30cm:iin. Muutaman kerran houkuteltuani Unnaa toiselta puolelta, raukka ponnisti yhdesti aivan liian aikaisin, ja kolisi sitten vähän rimaan. Seuraavalla kerralla sitten kiersi esteen, mutta sen jälkeen alkoi taas sujua normaalisti. Sivultakin ohjaaminen meni mukavasti.

Seuraavalla kerralla luultavasti vuorossa A ja keppikuja, ja vuoroa odotellessa harjoitellaan sitten vielä tuota putkea ja aitaa itsenäisemmin. Toivotaan, että putkikin menisi sitten jo vähän paremmin.

1 kommentti:

  1. Ihana blogi ja ihaanakin ihanampi Unna! Mukavaa kun pääsitte aloittamaan ageilun. Ja onnittelut hienosti menneestä mätsäristä! :-)

    VastaaPoista