sunnuntai 30. elokuuta 2009

Unna number one!

Erinomainen päivä takana eilen! Jäätiin onneksi täksi viikonlopuksi Kajaaniin, ja suuntasimme siis, 29.8.2009 Seppälän maalaismarkkinoiden järjestämään match show'hun.

Ilmoittautuminen alkoi kello 12, olimme paikalla vähän ennen puolta yhtä. Pesin Unnan jo perjantai-iltana, ja aamulla sitten vielä kovaa karvojen asettelua ja sukimista. Trimmistä oli tosin aikaa jo kolmatta viikkoa, mutta se ei menoa haitannut.
Koiria oli paikalla reilu sata.

Harjoittelimme jonkin verran kehän laitamilla, alussa ei oikein neiti keskittynyt niin kamalassa vilinässä. Siellä kun oli väkeä niin paljon muutenkin, messut kun olivat. Lehmät ja hevoset vielä vieressä. Vuoromme lähestyessä alkoi kuitenkin sujua, ja kehässä Unna pisti melkolailla parastaan. Ravi sujui upeasti, kontaktia otti tosi mukavasti, ja seisoi aseteltuna kuin patsas. :-)

(seropi kehässä)

Menimme siis ensin sekarotuisten luokkaan. Koska osallistujia taisi olla meidän lisäksi vain viisi, menimme kaikki yhtä aikaa kehään, ja vain yksi saisi punaisen nauhan, muut sinisen ja tippuisivat jatkosta. Kova kisa siis oli jo heti luvassa. Kaikki seropit oli tosi hienoja ja käyttäytyivätkin mallikkaasti kehässä. Jännitti kyllä, mutta hyvin meni. Tuomari teki valinnan, ja päästi meidät ekalle sijalle, loppukisaan Best in showhun! Saimme pienen pokaalin, suuren hienon ruusukkeen, vinkupallon ja luun.

(seropikehässä)

Siinä vaiheessa oli jo tosi onnellinen fiilis, Unna kantoi itse luunsa ulos kehästä. Me jo ehdimme miettiä, että ei sieltä BIS-kehästä taatusti enää menestystä tule, kun kaikki muut olivat hienoja ja kokeneita rotukoiria, meillä oli vasta toiset mätsärit menossa. :-)


BIS-kehä alkoi aivan yllättäen, ei ehditty jännittää ollenkaan. Siinä oli siis kahdeksan osallistujaa. Meidän lisäksi veteraani setteri, kaksi kultaista noutajaa, shiba, sileäkarvainen noutaja, cavalier ja karjalankarhukoira.

(BIS kehässä)




Kaikki sijoitettiin. Olin aivan varma, että menemme sinne häntäpäähän, ja yllätyin, kun tuomari valitsi kahdeksannelle sijalle cavalierin. Sitten tuli seitsemäs, joka oli karhukoira, ja olin koko ajan varma, että seuraavaksi mennään me. No, pian oli kuitenkin jäljellä enää kaksi: setteri ja ME. Siinä sitten tuomari piti jännitystä yllä jonkin aikaa, kunnes osoitti setterin kakkoseksi, ja meidät BIS YKKÖSIKSI!!!
En aluksi oikein tajunnut edes tapahtunutta, menimme siihen palkintopaikalle, kolme tuomaria kävi kättelemässä. Saatiin iiiso pokaali, ruusuke, Unnaa kaksi kertaa isompi ruokasankko, iso paketti purutikkuja ja luu, siinä sitä napotetaan ekan paikalla:


Oli ihan huima päivä, ei voi kun kiittää ihania tuomareita, ja Unnaa joka käyttäytyi tosi mallikkaasti kehässä. :-)
Kotona sitten poseeraus palkintojen keskellä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti