torstai 22. huhtikuuta 2010

Lumienkeli tuli taloon

Heipä hei, pitkästä aikaa! Niin paljon on tapahtunut, ettei oikein tiedä mistä aloittaa! Ollaan oltu hiljaisissa tunnelmissa, kotisivut pitäisi kokonaan remontoida, samoin blogi. Enkä ole oikein ihastunut tähän wordpressiin, koska en saa noita kuvia niin, että näkyisi klikatessa isompana jne. Muutenkin tykkäsin enemmän blogspotista. Joten siirrymme luultavasti sinne, kunhan saan vaihdoksen tehtyä.

Jos vaikka aluksi mainitsen, että Unna on saanut pentuja. Kakarat täyttää perjantaina kuusi viikkoa, ja Unnan touhuja tulee blogiin taas sitten, kun pennut lähtee maailmalle. Olemme hakeneet agilitykoulutukseen, tämän kuun loppuun pitäisi tulla tieto, päästäänkö kurssille mukaan. Hain myös tapakoulutukseen, ihan muuten vaan, kun haluan yhteistä tekemistä, ja epävarmuuttakin saa vielä karsia vähän pois, vaikka nyt menee jo hienosti lenkillä ja muuten. Siitäkin pitäisi pian tulla tieto, päästäänkö mukaan.

No, sitten tämä “järisyttävin” uutinen. Laumaan tuli uusi asukas! Haimme perjantaina kotiin shetlanninlammaskoiranarttu Jelisan Lumienkelin, “Lumin”. Neiti täyttää yhdeksän viikkoa torstaina. Tästä edespäin päivitämme blogiin myös pentukuulumisia, opeteltavia ja opittuja asioita, ja kaikkea muutakin mahdollista. Tästä tulee siis yhteinen blogi meidän tytöille. Myös kotisivut rempataan, ja sinne tulee heti Lumistakin juttua, kunhan vain ehdin niin paljon. Lumi on meillä sijoituksessa, tytsy on syntynyt 18.2.10, ja on ihastuttavan nätti ja reipas merle-lapsi.




Lumin kanssa aluksi opeteltavia asioita:
Nimi
Luoksetulo
Hihnakäyttäytyminen
Seisominen
Käsittely
Pöydällä olo
Fööniin tottuminen
Uudet paikat, sosiaalistuminen
Naksutin

Paljon on koiraneidillä opittavaa, mutta oppimistahtikin on huikea. Muutama toisto ollaan seisomisessa otettu, ja nyt jo jähmettyy aika hyvin paikalleen, kun sanoo käskysanan. Asennossa on tietenkin vielä opittavaa, mutta sitä aletaan myös korjailla pikkuhiljaa. Luoksetuloa on leikin varjolla otettu, samoin hihnakäyttäytymistä ensin sisällä niin, että osaa kävellä ensin irti vieressä. Hihnassa ollaan kyllä ulkona jo oltu, kun tuossa kerrostalon pihalla ei oikein uskalla tuota energistä shelttilasta laskea irti. Takapihalla muutaman kerran ollaan käyty irtikin. Hihnakävely sujuu oikein mallikkaasti, ollaan harjoiteltu sitäkin niin, että kun kulkee hienosti vierellä, heti nami, ja kehumista kun menee hyvin. Välillä täytyy tietenkin hampailla kokeilla, että mikäs ihmeen naru tässä oikein menee, mutta hyvää vauhtia ollaan edistymässä. Pantaan Lumi tottui nopeasti, ei enää huomaa mokomaa kapistusta.

Käsittelyä ollaan otettu pieninä hetkinä. Kampausta, korviin katselua, hampaiden katsomista… Yleensä silloin, kun neiti on jo vähän väsyneempi, ettei jaksa enää rimpuilla.  Pöydällä ollaan seisottu ja oltu joka päivä pari pientä hetkeä. Vähän se aluksi kyllä kammoksuttaa, mutta nameja kun siellä saa, niin kyllä se ihan hyvin sujuu, vähän vaisuna se siinä vielä on, ja aluksi pitää miettiä, uskaltaako tässä namia syödä.
Fööniä piti pelätä kyllä ihan kunnolla. Niinpä olen tehnyt niin, että pistän föönin vähän kauemmas päälle, hiljaiselle äänelle, annan olla siellä, ja houkuttelen. Kun tulee, kehun hirveästi ja annan nameja.  Nyt se tulee kyllä jo, eikä ole niin kauhea kiire poiskaan, mutta en ole vielä fööniä esiin tuonut. Eka pesuoperaatiokin kun on tässä joku päivä edessä tottumisen takia, niin olisi hyvä, jos fööniä ei tartte panikoida.

Uusia paikkoja on nyt ollut metsä, jossa käytiin vähän tutkiskelemassa. Mukavaa oli! Tänään käytiin eläinkaupassa. Rauhallisesti edeten, vähän katsellen, mentiin sisään kauppaan, ja pian jo nuuskittiin hyllyille, että mitäs sitä täällä on. Sai myyjältäkin kehuja reippaasta käytöksestä.  Myös tuossa kävelytiellä ollaan jo tepasteltu, missä kulkee ihmisiä kävellen ja pyörällä. Niitä ei enää jännitetä ollenkaan.

Tulevia paikkoja, missä olisi tarkoitus lähiaikoina käydä:
Katu, jossa paljon ihmisiä
Kauppojen edusta, mihin tulee autoja ja ihmisiä

Sitten myöhemmin koiranäyttelyt ja mätsärit, mihin mennään tutustumaan. Ja kaikkeen mahdolliseen lähtee tietysti muutenkin mukaan, mihin voi tulla.
Naksuttimen ostin tänään, mietin, että pitäisiköhän siihen tuo Lumi opettaa. Olisi ihan mukava kokeilla, kun Unnan kanssa en ole siihen tutustunut ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti