tiistai 27. huhtikuuta 2010

Tämän päivän harjoitukset

Tänään ollaan harjoiteltu Lumin kanssa pariin otteeseen kontaktia. Neiti tajuaa hyvin idean, ja tarjoaa kyllä katsekontaktia useissa tilanteissa. Tähän ehdollistin Lumin naksuttimella. En ole Unnalle ikinä sitä käyttänyt, mutta nyt halusin ottaa sen käyttöön. Se on kätevä, kun opettelee kontaktia nyrkissä olevan namin avulla, ja odottaa että koira katsoo silmiin. Tosi vaikea siinä tilanteessa ehtiä kehua ajallaan, kun katse on aluksi ehkä sekunnin sadasosan silmissä.

Luoksetuloa on myös otettu. Pidän edelleen harjoitukset tosi helppoina, että aina onnistuu. Olen aikaistanut "tänne" sanaa jo sen verran, että heti kun koira ei tee muuta, ja katsoo esim. minua, sanon sen tosi iloisesti. Lumi osaa sen jo tosi hyvin, lähtee oikein iloisena tulemaan, oikein hyppien matkalla. :)

Pöydällä oloa kaksi kertaa tänään. Lumi pysyy tosi hienosti jo paikallaan asennossa, toki pitää asetella oikeaan asentoon, mutta siinä pysytään jo pitkänkin tovin. Eikä enää lyyhisty pöydälle istumaan tai maahan, vaan uskaltaa jo hienosti seisoa koko ajan.

Käsittelyä ollaan otettu. Vähän aikaa kampausta. Tosi hyvin menee, välillä pitää hampailla kokeilla harjaa, mutta ei rimpuile juurikaan.

Suihkuun ollaan totuteltu. En ole vielä koko koiraa kastellut, mutta mahan alusta ja tassuja. Se vieläkin vähän hirvittää, mutta oltiin jo hetki paikoillaankin.
Suihkuttamisen jälkeen kuivaus, ja sitten vähän fööniä. Niin hyvin tottui jo sen ääneen, ja tuli oikein aina katsomaan, kun minä olin hiuksia kuivaamassa itse. Ei se sitä ääntä enää arastele ollenkaan, ja hyvin oli paikallaan puhalluksen ajan, käytettiin jo isompaakin tehoa.

Sellaista tänään. Käytiin tuossa pahimpien iltavillien jälkeen ulkona, ylitettiin tietä ja käytiin vähän kauempana kotipihasta, viereisten talojen alueella. Sievästi se kulkee kyllä hihnassa, sivulla koko ajan. Paitsi jos pahimmassa energiapuuskassa vie ulos, niin saattaa olla pientä ryntäilyä havaittavissa, ihmekös tuo. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti