maanantai 26. huhtikuuta 2010

Viikonloput vietelty

Viikonloppu meni Suomussalmella. Perjantain ja lauantain huono keli vaihtui aurinkoon sunnuntaina, joten pääsi sitten onneksi vähän kuvailemaan, ja metsässä käymään Unnan ja Lumin kanssa. Oli niillä hauskaa! Juoksivat kyllä kilpaa ja ottivat toisiaan kiinni, ihanat kaverukset.



Lumillekin tuli taas monta uutta asiaa; kaksi uutta paikkaa, jossa uudet ihmiset, uusia koiria, kissa. Vieraitakin kävi ihastelemassa pentua.

Tänään käytiin pikavisiitti eläinkaupassa, ja käytiin kävelemässä vähän kaupungissa. Lumi oli tosi reippaasti, ei pelännyt autojen ääniä. Skeittaava poika vähän arvelutti, ja kaupan edessä oleva "liuska", mikä se on se sellainen portaiden edessä oleva "käytävä" josta pääsee pyörätuoleilla ym. Sinnekin kyllä pian uskallettiin, kun vähän houkuttelin, ja rohkeasti mentiin eteenpäin.

Täksi viikoksi taas luvattu räntää ja lunta, ja vapuksi ilmeisesti huono sää. Silloinkin ollaan Suomussalmelle menossa, ja kaksi Unnan pennuista lähtee. Yksi jää sitten meille 12-viikkoiseksi asti. 

Lumin kanssa nyt panostetaan tuohon sosiaalistamiseen, vielä muutama viikko "parasta" aikaa sen suhteen. Luoksetuloja otetaan välillä sisätiloissa, ja sellaisissa tilanteissa, jossa tyttö ei tee mitään muuta, tai on jo valmiiksi tulossa iloisena luokse. Pöydällä oloa sitten tietenkin ja seisomista. Tänään lähti valkoinen näyttelyhihna Mustista ja Mirristä mukaan, että voi sitten alkaa jo laittaa sitä kaulaan, niin koira tietää, että nyt seisotaan ja ollaan muutenkin nätisti. :) Seisominen sujuu jo aika hienosti pöydällä, pysyy paikallaan, eikä enää niin paljoa jännitä sitä pöydällä oloa.

Kiltti tyttö se Lumi kyllä on. Ei ole pahanteossa liiemmin ollut vielä ollenkaan, ja tottelee pienestä "ei" sanasta, jos meinaa mennä vaikka kengän nauhoja puremaan, tai omaa hihnaa. Sen jälkeen tulee sitten jotain sallittua puuhaa, leikkiä tai jotain puruluuta.

Hirveästi vahinkoja ei ole sisälle tullut, muutama yökin jo mennyt niin, ettei ole mitään lehdellä, ja ulos tekee sitten aamulla heti. Joskus tuntuu, että se oikein käy tuossa eteisessä pyörimässäkin, että nyt pitäis päästä ulos.
Sitten yleensä aina ulos olen heti vienyt, joskus sinne sitten tehdään jotain, ja joskus ei, että en sitten tiedä, että onko sattumaa tuo eteisessä pyöriminen.

Uuden ulkoasun sain valmiiksi, joten uudet kotisivut avautuu lähiaikoina.








1 kommentti:

  1. Upeita kuvia ja iiihana Lumi! :-) Niin ihanan pörröisen näköinen tuo pentukarva, tekis mieli rapsuttaa...

    VastaaPoista