perjantai 27. elokuuta 2010

Helpotus

Eilen tehtiin Lumin kanssa Iisalmen reissu. Kati (Lumin kasvattaja) varasi eläinlääkäriajan sieltä, kun Kajaaniin ei saanut koko viikolle röntgenkuvausaikaa. Aika oli kahdelta, ja eläinlääkäri venytteli, kokeili luut ja nivelet, onko kaikki paikallaan. Eilen aamuna en huomannut enää edes hypyttämistä, ja eläinlääkärikin katsoi liikkeitä, eikä huomannut mitään. Hän sanoi, ettei kuvia vielä kannata ottaa, koska jos siellä jotain olisikin, hyvin suurella todennäköisyydellä se ei vielä näkyisi kuvissa.

Pientä jäykkyyttä oli siinä jalassa venytellessä, mutta kaikki oli paikallaan. Kinnervikakin on varmasti poissuljettu, koska kinnernapukan pitäisi olla huomattavasti paisunut ja suurempi kuin toinen. Legg perthestäkään ei tässä vaiheessa kyllä lääkäri osannut epäillä.

Toivo on siis suuri, että koipi olisi ollut vaan venähtänyt tai kolahtanut johonkin. Viikon ajaksi määrättiin Lumille vielä lepoa, ei riehumista, pelkkää hihnassa kävelyä. Alku- ja loppulämmittelyt tehtävä huolellisesti. Jos vielä viikon aikana hpyttää jalkaa tai ontuminen alkaa uudestaan, sitten vasta kuviin. Tasaisesti se on kyllä koko ajan parantunut. Ensimmäiset pari päivää ontuminen oli pahan näköistä, mutta siitä sitten lähti menemään paremmaksi, ja välillä reippaassa ravissa hypähti aina sillä jalalla yhden askeleen. Nyt ei siis tuota hypyttämistäkään enää ole havaittu.

Toivotaan siis, että neidin jalka olisi lopullisesti parantunut! Meidän osalta kyllä pentuagility jää, ei sitä taida ollakaan enää kuin kolme kertaa, ja en taida uskaltaa rasittaa sitä vielä viikonkaan kuluttua kovasti. Pikkuhiljaa sitten omaan tahtiin. Paitsi Lumin tahdin tietäen en usko pikkuhiljaa omaan tahtiin HITAASTI etenemiseen.

3 kommenttia:

  1. Luin noita aiempia postauksia ja kuulosti ikävältä tuo Lumin ontuminen. Toivottavasti ei enää tule ongelmia sen kanssa, vaan paranee kunnolla! :-)
    Hienosti oli mennyt pentunäyttelykin, onnea!

    VastaaPoista
  2. millä eläinlääkärillä kävitte Iisalmessa?

    VastaaPoista
  3. Siinä Kivirannassa. Itse en eläinlääkäreitä Iisalmesta tiedäkään, kasvattaja oli meille varannut sieltä ajan.

    Essi, joo, toivottavasti selvittiin pelkällä säikähdyksellä. :)

    VastaaPoista