maanantai 30. elokuuta 2010

Vauhtia piisaa

Toiseksi viimeiset agilitytreenit möllikurssilla Unnan kanssa. Tänään oli kilpailutasoinen rata, jossa jokainen sai mennä omaan tyyliinsä, ja sen jälkeen sai vasta palautteet ohjaajilta. Unnalla oli taas rallivaihde päällä, joten vauhtia ainakin piisasi ja ihan hyvin meni ratakin, muutamaa kömmähdystä lukuunottamatta. Tällä kertaa oli hovikuvaaja mukana, kiitos Tonille. Piirsin myös ulkomuistista radan, sen pitäisi olla ehkä jotakuinkin sellainen, mikä se olikin.

Jätin ensin koiran ykkösen taakse, ja menin itse puomin alkupäähän ottamaan vastaan. Puomilta lähdin ekalla kerralla ehkä vähän liian aikaisin itse, jolloin putkeen ohjattavuus vähän meni miten meni, mutta toisella kerralla hiottiin tätä, ja meni paremmin. Putken jälkeen valssi, josta vitoselle, kutoselle ja renkaaseen ilman ongelmia. Putkeen meni muistaakseni molemmilla kerroilla hyvin, ja sen jälkeen ekalla kerralla menin tuohon ysille jotenkin vaikeasti, ja tein putkelle takaaleikkauksen, jonka johdosta en sitten ehtinyt ohjaamaan 12 esteelle. Toisella kerralla ohjaajan neuvoja totellen, lähetin 8 putkeen, jonka jälkeen menin suoraan ysi hypyn taa kutsumaan koiraa, ehdin juuri ja juuri sen takia, kun Unna irtosi vähän huonosti putkeen ja lukitsi sen melko myöhään. Mutta ehdin juuri siis, ja siitä olikin helppo ohjata 10 esteelle ja putkeen. Ehdin tällöin hyvin vielä itse juosta 12 esteelle, siinä valssi ja kepit. Ekalla kerralla, tuon oman takaaleikkaushässäkän aikaan, en tosiaan ehtinyt ohjaamana tuota 12 estettä, ja Unna kävi vetämässä sillä välin pienen hepulilenkin tuolla 16-17 esteillä, kunnes toisella kerralla tosiaan meni tosi hienosti. Unna kuunteli, ja kepitkin meni molemmilla kerroilla oikein ekalla kerralla. Sitten 14 hyppy takaa ja keinu. Ei ongelmia. Paitsi ekalla kerralla keinulla hyppäs alas. Toisella kerralla huusin hyvissä ajoin ota, niin koira osasi hidastaa ja varoa tipahtavaa keinua. Ja loppu meni molemmilla kerroilla hyvin.

Vauhtia oli taas pienen kylän verran, kyllä tämä koira osaa yllättää. :) Ensi kuussa olisi sitten ekat oikeat möllikisat! Ja ohjaaja sanoi, että tammikuussa on sitten viimeistään mentävä virallisiin tamminäyttelyn aikaan. Jänskättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti