perjantai 6. elokuuta 2010

Koulutuskuulumisia



Tässäpä ollaan pari päivää oltu pimennossa. Ukkonen jysäytti koko tietokoneen rikki. Korjaus olisi maksanut vanhaan koneeseen liian paljon, ainakin siihen nähden että koneessa oli muutenkin koko ajan jotain vikaa. Nyt on sitten läppäri aikakausi alkanut meilläkin. Netti oli myös poikki pari päivää, ilmeisesti koko naapurustossakin. Tänäaamuna vika oli poissa. Kyllä vähän harmittaa. Nyt ei saa kuvia siirrettyä edes vielä tähän koneeseen, kun ei ole sopivaa muistikortinlukijan paikkaa. Tänään täytyy siis lähteä vielä shoppailemaan kortinlukija.

Tällä viikolla ei ole ollut agilitykoulutuksia. Huomenna on poikkeuksellisesti tiistain pentuagility. Maanantaina oli Lumin toko. Harjoittelimme entisiä juttuja, maahan menossa Lumille on tullut lonkka-asento. Tai siinä vaiheessa lähinnä, kun kävelen koiran sivulle, ennen kuin käsken perusasentoon, se pyllähtää toiselle lonkalle. Se täytyy siis alkaa nyt hiomaan pois. Sitten paikalla pysymisen vahvistamista ja luoksetuloa sivulle.

Unna toko oli keskiviikkona ja torstaina. Harjoittelimme vielä hieman seuraamisen käännöksiä, otimme luoksetulon ja maahan menoja. Meille annettiin läksyksi myös alkaa opetella peruutusaskeleita. Unna tuntui tajuavan heti idean, ja muutenkin se on hoksannut alkaa käyttämään takapäätään. Samaa sanoi myös ohjaajat. Luoksetulo sujui vauhdilla, mutta suoraan sivulle tulossa meillä on vielä harjoiteltavaa. Maassa pysyminen tuottaa myös välillä hankaluuksia. Unna ennakoi niin herkästi, ja nousee kun olen tulossa sivulle. Harjoittelemme nyt niin, että kiertelen vaan koiran ympärillä, käyn takana, kierrän ympyrää, ja vapautan koiran vasta sitten. Ja nopeutta pitäisi saada maahan menoon myös paljon lisää. Sitä harjoiteltiin niin, että heti, kun koira meni maahan, heitän namin eteenpäin ja vapautan. Sitten taas uus maahan meno, niin että koira tajuaa saavansa heti palkan kun menee maahan. Jospa se suoritus siitä alkaisi nopeutua.

Estehyppyä treenattiin torstaina Unnan kanssa ensimmäistä kertaa. Ja hienosti meni, tajusi idean heti. Vielä ei tosin otettu niin pitkälle, että koiran olisi pitänyt jäädä seisomaan toiselle puolelle.

Seisomista harjoiteltiin myös. Tässä oli taas uusi tyyli opettaa. Laittaa ensin koira istumaan, ja siitä sitten seiso käsky, niin, että koira tosiaan tajuaa, mistä liikkeestä palkka tulee.

Kunhan saan muistikortinlukijan, ja kuvat jotenkin koneelle, tulee Lumista uudet kasvutiedot, neiti 24 viikkoa. Ja pentunäyttely on taas paljon lähempänä: reilu viikko! Mätsäreitä on myös tulossa kolmet tälle kuulle. Sotkamossa, ja kahdet Kajaanissa. Unnan ajattelin viedä 18. päivä Sotkamoon, koska Lumille tuo autoilu ei edelleenkään ole mitään herkkua. Muihin täytyy sitten katsoa, Lumia varmaan vien, ja jos Unnalle löytyis handleri, niin mukava ois sekin kyllä ottaa mukaan kehään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti