tiistai 17. elokuuta 2010

Onnistuneet agireenit - kerrankin!

Eilen oli vuorossa Unnan mölliagireenit. Sää oli ensimmäisen kerran agilityyn sopiva; ei paahtavaa hellettä! Koirassakin oli siis hieman enemmän virtaa, ja vuorossa oli lähtöharjoituksia. Oli neljä lyhyttä rataa, joissa piti lähdöissä miettiä, minne sijoittuu ja mihin jättää koiran. Ja vitsi, että oli tyytyväinen, ensimmäistä kertaa ihan kunnolla!

Unnassa oli sopivasti vauhtia, ja neiti jopa hieman irtosi niin, että sain tehtyä jokusen takaaleikkauksen, ja irrotettua suoralla. Ohjaajakin kehui, että nyt pelasi yhteistyö tosi hyvin. Rata näytti tältä:


Saatiin kaikki harjoitukset menemään onnistuneesti. Valkoisilla ympyröillä merkityssä radassa pelon aihe oli, että koira menee puomille, eikä tule esteelle ja putkeen, ja niinhän siinä alussa kävikin. Kokeilin sitten niin, että menin itse jo putken suulle, ja kutsuin sen siis kahden esteen takaa. Ja sehän onnistui, jes!

Valkoinen neliörata, missä toinen este oli kepit, jätin sen vinoon ekan hypyn taa, että se näki nuo kepit. Aluksi meni joku keppi aina välistä, mutta otin uudestaan niin, että menin itse kepeille valmiiksi, kutsuin koiran, ja ns. niistin sen pujotteluun. Sittenpä sujui sekin tosi mukavasti.

Mustilla neliöillä oli haaseena putken pää. Jätin koiran ykkösen taakse, menin itse kakkoshypylle ottamaan vastaan. Siitä ohjasin tiukasti oikeaan päähän menemällä itse väärän pään tukkeeksi, kun koira tuli hypyltä.

Mustat ympyrät meni mainiosti myös! Tosi hyvät kontaktit, ja keinullakaan ei enää epävarmuutta!

Todella tyytyväinen olin tähän kertaan, välillä meinasi jo epätoivo iskeä, mutta jospa sitä eteenpäin luovitaan. Syyskuussa olisi möllikisat tulossa, saa nähdä, jos sitä vaikka sinne uskaltaisi.

Eilen oli illalla sitten myös pentutoko, jossa harjoittelimme varmuutta maahan menoon, niin että Lumi menisi maahan mistä kohti vaan. Ja sitten edelleen sitä lonkka-asentoa. Tytöllä oli kyllä virtaa ihan hirveästi, pisteli menemään kentällä lopuksi sen minkä ehti, niin että hiekka vaan pöllysi!

Nyt edelleenkin sitä maahan meno juttua kotona treenaillaan. Sitten pitäisi saada aikaiseksi taas viritellä ovien väliin pahvi, että vois taas vähän hyppyäkin treenailla. Seuraamista lyhyissä pätkissä silloin tällöin. Tänään suuntaamme neidin kanssa pentuagilityyn, jossa taisi olla harjoituksen alla sylikäännös ja rengas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti