torstai 10. kesäkuuta 2010

Lumin pöyhkeä 16-viikkoiskuva


Lumi 16-viikkoa. Neitipä näyttää pullealta tuossa, mutta johtunee siitä, että tuli juuri pesulta, ja karvat on pöyhkeät. Nassukin märkä vielä kuvassa. Ja nyt oli Lumi sitten ottanut viime viikonkin edestä kasvuharppauksen, korkeutta 33cm. Painoa 5,1, eli se on pysynyt samana. Ruokaa pitikin viime viikolla vähän pihdata neidiltä, kun masu oli hieman löysällä. Mitä lie syönyt, kaikkea kun pitää vähintään maistaa, mitä ulkoa suuhun saapi.

Käytiin hakemassa tiistaina rokotus. Kahden viikon päästä käydään vielä rabies hakemassa, jonka jälkeen neiti on valmis kohtaamaan maailmaa vähän laajemminkin!

Huomenna mennään taas Suomussalmelle. Itse menen sunnuntaina katsomaan shelttikehää näyttelyyn, ja Unnaa jos vähän trimmailisi ja pesisi siellä maanantain mätsäriin.

Maanantaina oli (tai siis piti olla) pentukoulu, ja me lähdimme sinne normaalisti. Ihmeteltiin paikalla kun mitään ei näkynyt, odottelin puoli tuntia ja soitin kaverille, että tarkistaa netistä ajan, vaikka olin kyllä samana päivänä käynyt sen katsomassa ja olin ihan varma etten ole erehtynyt ajasta. No, sinne oli tullut peruttu- merkintä. Oli sitten turha reissu, ja myöhemmin kouluttaja laittoin sähköpostia, että oli tulossa Viron näyttelystä, ja matkat olivat ilmeisesti olleet myöhässä. Eikä päässyt päivittämään sivuja, vaan sai viime tipassa jonkun päivittäjän. Ensi maanantaina ei kyllä me sitten edes päästä, kun mennään sinne mätsäriin. 21. päivä seuraava pentukoulu siis.

Lumin kanssa ollaan harjoiteltu maahan menoa. Tippuu jo suorilta jaloilta tosi nopeasti maahan, ei tarvi enää käsimerkkejäkään avuksi. Upea tyttö. Myös sivulle tuloa ollaan harjoiteltu. Vielä tarttee kättä avuksi oikean paikan saamiseksi. Välillä "sivu" sanan sanoessani neiti tipahtaa maahan. Sitten vasta muistaa, että tämä oli nyt ihan eri juttu. Seisominen ei ole onneksi mennyt sekaisin minkään kanssa, sitä ollaan myös otettu väliin, ja hienosti neiti seisoo paikallaan, kun käy asettelemassa jalat. Naksutinta olen käyttänyt myös tuossa.

Eilen käytiin Lumin kanssa kaupungilla, ei ollakaan pitkään aikaa käyty! Piipahdettiin myös eläinkaupassa. Hienosti meni, torilla olevaa suihkulähdettä piti hieman ihmetellä, mutta pikkuhiljaa uskallettiin namipaloja syöden lähemmäs. Ei mennyt kauaa, kun oltiin jo ihan suihkujen vieressä.

Viime viikonloppuna Lumilta hävisi kuulo, tai se toimi ainakin valikoivasti. Suomussalmella kun nuo koirat juoksee pihalla, niin Lumipa ei enää halunnutkaan tulla sisälle, ja päätti, että turha on häntä yrittää sinne myös saada. Luoksetulokin oli pihalla vähän niin ja näin, kun neiti ilmeisesti ajatteli aina joutuvansa sisälle. Muuten on kyllä luoksetulo toiminut.

Ja täällä hypitään tällä hetkellä riemusta! Lumi pääsee heinäkuussa ilmeisesti pentuagilityyn!! Uudet kurssit alkaa viikolla 26. Silloin alkaa mm. mölliagilitykurssi, jonne Salme oli pistänyt meidät Unnan kanssa. Lumin oli sitten laittanut myös jo pentuagilitylistoille, ihanaa! Vielä kun pentutoko alkaisi!

Unnan kans oli tänään viimeinen tapakoulutuskerta. Harjoiteltiin tokoliikkeitä, ja kouluttaja sanoi, että kun liikkeestä jätöt ym. saa kuntoon, ollaan kohta valmiit jo kokeeseen. Huh, en minä uskalla varmaan ikinä. Noita liikkeestä jättöjä täytyy kyllä tosiaankin harjoitella kovasti. Samoin askelsiirtoja kaikkiin suuntiin. Hyppyä ei olla edes harjoiteltu. Jospa Unnankin kanssa syksyllä tokokurssille pääsisi.

3 kommenttia:

  1. Moi! En oo ennen teidän blogissa vieraillutkaan mutta löysin tänne jostain linkin :) Piti tulla kommentoimaan kun sulla on toooosi kaunis shelttipentu kasvamassa! Itse haaveilen kans merle- tai trikkinartusta...Unna on myös tosi söpö pikkukoira ja teillähän on tullut upeita tuloksia mätsäreistä! Vautsi!

    Hauskaa kesän jatkoa! :)
    (käviskö muuten linkinvaihto?)

    VastaaPoista
  2. Pakko oli alkaa kommentoimaan, että ompas se kasvanut! Huomaamatta. Tosi hyviä nämä kasvukuvat, samanlaisia. Näkee erot hyvin.

    VastaaPoista
  3. Iina: Lisäilinkin jo teidät. :)
    Josefiina, aivan, itse sitä ei huomaa ollenkaan, mutta joka kerta järkyttyy että miten se voi olla taas noin kasvanut, kun ottaa viikon välein kuvan. :D

    VastaaPoista