tiistai 22. kesäkuuta 2010

Pentukoulu saa jatkoa

Eilen oli maanantai, ja pentukoulu. Luulin, että tämä jää meidän viimeiseksi kerraksi, kun koulu on kuudelta, ja ensi viikolla alkaa Unnan agility, sekin on maanantaina viidestä kuuteen. En olisi millään ehtinyt tulla agireeneistä, käydä vaihtamassa koiria ja ajaa vielä 30km. Vuokattiin. Onneksi kuitenkin onnistui siirtää pentukoulun aikaa seitsemään, eli minulla on tunti aikaa välissä. Silloin ehdin juuri ja juuri. Oli kyllä mukava juttu, olen niin tykännyt Lumin kanssa tuolla käydä, ja saanut paljon vinkkejä mm. tokokouluttamiseen. Ja toki Lumillekin on ollut hyväksi sosiaalistua tuolla, nähdä muita koiria ja touhuta. Eli ei jäänytkään viimeiseksi, vaan jatkuu! Meillä onkin maanantai tästä lähtien kiireinen päivä. Muina päivinä ei ole sitten mitään. Näyttelyharjoituksiakin ois Kajaanissa, mutta NEKIN on maanantaisin, joten unohdetaan se suosiolla. :) Ei se niin välttämätöntä olekaan, kuin tuolla pentukoulussa kuitenkin opetellaan nätisti kulkemista ja ollaan harjoiteltu myös seisomista.

Pentukoulun jälkeen meillä olikin kyllä superväsynyt pentu! Lumi tuli sohvalle, ja siinä vähän aikaa pyörittyään nukahti, ja taisi uneksia jostain... ilmeet oli ainakin niin huvittavat, että meni elokuvakin katsoessa koiraa joka maiskutteli ja nukkui suu auki. Ihana hömppämuori. Edestä jo heiluu muutama hammaskin. Pian saa sanoa heipat naskaleille.

Tänään käytiin ottamassa rabies rokotus Lumille. Nyt on sitten kaikki kunnossa, paitsi tietty se kahden viikon varoaika. Hienosti meni eläinlääkärillä. Vähän Lumia kyllä jännitti, kun oli taas niin paljon koiria, ja yksi iso koira haukkui, tyttöä piti vähän houkutella eteenpäin. Rokotusta ei juuri edes huomannut.

Meidän Oulun näyttelysuunnitelmat menee mönkään melko varmasti. Ei varmaankaan jaksa päiväseltään tuonne ajaa vain katsomaan, tosin olisi aivan ihana nähdä Lumin Brad-isi, joka on tulossa sinne. Sitä täytyy vielä miettiä, onhan tässä melkein kuukausi aikaa. Ja katsoa, että miten Lumin autokammo menee ohi. Nyt kyllä kulki pentukouluun ja eläinlääkäriin ihan mukavasti, vähän nolona häkissä vaan katseli, ja välillä heittelin nameja häkkiin. Yleensä on pitänyt jatkuvasti työntää syötävää nassuun, että ei yksin häkissä pelottais. Eiköhän se jossain vaiheessa ala paremmin sujua, kun tekee vaan pieniä reissuja, syöttää ja käy välillä ihan liikkumattomassa autossa istuskelemassa.

Lumin sivulle tulo alkaa mennä hienosti. Neiti hakee paikkaa itse, mutta istuutuu usein liian eteen, ja välillä vinottain minun jalan päälle. Ei ainakaan ole ongelmaa, että liian kauas jäisi. Seuraamista harjoiteltiin pentukoulussa ihan askeleen, parin verran, ja sitä jatketaan nyt kotona. Oikein hienosti pari askelta menee sisällä katsekontaktissa. Tässä vaan täytyy edetä tosi hitaasti, nyt alussa aina vaan se pari askelta kerrallaan, ja lisätä vähitellen matkaa.

Maahan menokin edistyy. Lumi kyllä oikein tipahtaa maahan tosi nopeasti. Ja malttaa olla vapautukseen asti jo paikoillaan, tosin ei vielä olla mitään hirmu pitkiä aikoja odoteltu.

17.7. mennään sitten Lumin kanssa ekaan mätsärikehään, jos ei sitä ennen mistään mitään muuta ilmaannu. Nuo mätsärit on Suomussalmella. Harmi, että just nyt "lopahti" Kajaanissa nuo, kun Lumi sai rokotukset kuntoon. Ja pitäisi harjoitella pentunäyttelyyn! Jonnekka pitää muuten kohta ilmoittautua!

Juhannukseksi mennään Suomussalmelle. Grillaamaan ja nauttimaan toivottavasti hyvistä ilmoista. Koiratkin saa taas peuhata ja riehua vapaasti isolla tontilla, se on aina ihanaa katsottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti