maanantai 28. kesäkuuta 2010

Agimölli kurssin avaus

Tänään päästiin siis Unnan kanssa aloittamaan uusi kurssi. Meitä oli kolme kurssilaista, ja ekalla kerralla harjoiteltiin vähän irtautumista putkiin. Rata oli tosi mukava, paljon suoraa pätkää. Putket olivat niin helpoissa kulmissa, että Unnakin irtaantui oikein hyvin, kun itse vain luotin sen menevän. Aluksi saatoin koiraa liian pitkälle, ja kun kokeilin sitten lähettää vähän kauempaa, ja menin itse jo toiseen päähän, meni silti oikein hyvin. Eka kierroksella rata meni muuten nappiin, 14 esteellä koira juoksi esteen ohi, kun itsellä oli vähän vino linja. Toisella kerralla meni vielä paremmin, ja lopuksi otettiin vielä putkelta 4 putkelle 7 ja hypyltä 10 tuonne 12 hypylle, muistaakseni. Eli juuri nuo irtautumiskohdat, missä sainkin koiran sitten hienosti irtoamaan.

Alkuun Unna kyllä jää hienosti paikalleen, ei ole ikinä ollut sitä varaslähtöongelmaa. Jätin sen ekan hypyn taakse, menin itse kakkoshypyn taakse, ja siellä se istui niin kauan, että sai luvan tulla. Ja kontaktit meni tosi nätisti, pysähtyy hyvin, ja sitä vahvistetaan palkkaamalla erikseen kontakteilla.

Lisäksi katsottiin keppejä. Pitäisi alkaa häivyttämään liiallista käsiohjausta pois, toinen puoli sujuu paremmin. Kokeiltiin tulla vähän eri kulmista kepeille, ja hienosti menikin.

Itsenäisinä otettiin keinua ja rengasta. Tuota keinuahan neiti vähän säikähti, ja vieläkin hidastan sen alastuloa, koira kun painuu keskivaiheilla vähän matalaksi, enkä halua että se enää sitä säikähtäisi, joten edetään hitaasti. Kyllä sen voi lopussa päästää ihan vapaasti laskeutumaan, ja alku on tosi vauhdikas.

Rengas meni pari kertaa väärästä välistä, mutta onnistumisiakin saatiin. Täytyy vaan selvästi ohjata se renkaalle. Ensi kerralla oli muistaakseni keinu, jota käydään läpi ohjaajan kanssa. Ensi kerralla on myös vielä tuota irtoamista.

Aluksi piti neidillä saada haukkua uudet kentällä olijat, ohjaajatkin, mutta Unna on aina lahjottavissa ruualla... Hetken päästä se oli jo täysin tutustunut uusiin ihmisiin. Mukava kurssin aloitus oli kyllä.

Kotiin päästyäni pakkasin vain nopeasti pentukoulukamat reppuun, vaihdoin koirat, ja lähdettiin Lumin kanssa pentukouluun. Puolisen tuntia oli kaverina viisikuukautinen villakoira, jonka kanssa riehuminen maistui. Suloinen kaveri oli kyllä! Otettiin vähän agilityputkea, johon Lumi ihastui niin, että kävi aina välillä menemässä putken, vaikkei oltu siellä päinkään. Ja helposti voi jo neidin lähettää suoraan putkeen, ei enää tartte mennä itsellä toiseen päähän vastaan.

Sitten otettiin myös matalalla olevaa rengasta, ja lyhyttä keppipätkää. Hienosti meni pujottelu! Ollaankin harjoiteltu sitä jalkojen välistä pujottelemalla, joten tyttö ei ihmetellyt yhtään.

Sitten perusasennossa kontaktia vähän otettiin ja paria askelta seuraamista. Muutama maahanmeno ja seisominen.

Uutena meille tuli vielä tokohyppy. Otettiin siihen kosketusalusta avuksi, laitettiin se hypyn toiselle puolelle, ja menin Lumin kanssa toiselle puolen. Sieltä lähetin sitten koskemaan alustaa, ja sanoin seiso. Naks, ja palkka. Välillä menin sen viereen vasemmalle puolelle, ja palkkasin taas.

Lopuksi kentälle tuli meitä tervehtimään kouluttajan shelttiherra ja islanninlammaskoira. Avustaja-Labbis myös pääsi vähän irrottelemaan. Lumi tosin hieman pelkäsi isompia, shelttiä kävi vähän nuuskimassa, mutta labbis ja islantilainen oli jo vähän liian pelottavia.

Kotona voisimme tuota hyppyä harjoitella askartelemalla pahvin oven suuhun, ja lähettää toiselta puolelta kosketusalustaan. Ja juuri tuota seisomaan jäämistä.

Lumin pentuagility alkaakin sitten 13.7. ja on aina tiistaisin. Saatiin aikataulut sähköpostiin tänään. Tuolla viikolla ajattelimme käydä myös Kuopiossa, kun ei tule varmaankaan kesän aikana pidemmällä käytyä. Lumi menisi siinä tapauksessa tervehtimään kasvattajaa siksi aikaa, ja Unna Suomussalmelle "mummulaan".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti