torstai 3. kesäkuuta 2010

kesälomia!

Kesäloma alkoi! Viimeinen koulupäivä kesti ehkä sen vartin. Sitten viideksi Unnan kanssa tapakouluun, ja illalla katsomaan sex and the city 2. Leffaillan jälkeen oli vuorossa Lumin mittailu ja kasvukuva 15 viikkoisesta koipeliinista.


Olin positiivisesti yllättynyt vain puolen sentin kasvupyrähdyksestä, jos vain mittaus näytti oikein. Eli 31,5cm korkeus ja 5,1 kg paino.

Tiistaina kävimme taas pentukoulussa. Automatka sinne meni jo paremmin, kun ollaan yritetty joka päivä käydä syömässä nameja autossa. Nyt tulee jo vastustelematta autoon, ja menee häkkiin odottelemaan, jos saisi namia. Pentukoulussa oli meidän lisäksi taas vain yksi pentu, islanninlammaskoira, joka vähän vanhempi Lumia.

Otimme ekaa kertaa agilityputkea! Lumi ei pelännyt ollenkaan, vaan syöksyi putkeen mahtavasti heti alusta pitäen! Lopulta saimme putken täyspitkäksi, eikä mitään ongelmaa siltikään! Tosi taitava tyttö!

Lisäksi katsoimme seisomista ja otimme muutamia ohitusharjoituksia häiriön alla. Lumilla on kyllä tosi hyvä kontakti, ei välitä häiriöistä juuri mitään. Sai taas neiti kehuja paljon. :) Ja tarjoaa jo ihan täysillä tokoseuraamista. Kontakti pysyy hienosti, ja kulkee tosi hyvin vasemmalla, ihan oikealla paikalla!

Kotiläksyksi alamme opettelemaan maahan menoa jo, ja sitten pitäisi alkaa harjoitella tokoluoksetuloa, eli, että tulisi suoraan vasemmalle sivulle. Kyllä se siihen hyvin jo hakeutuu, kun vähän avittelee. Maahan menokin menee jo muutamasta kerrasta tosi hienosti. Vielä oma nyrkki maassa, ja käskysana otettu jo mukaan.

Istumista en uskalla vieläkään alkaa opettaa. Vahvistellaan vielä tuota seisomista ahkerasti, ja maahan menokin on helpompi opettaa ensin, jos aikoo tokoilla. Ei sitten mene istumisen kautta maahan.

Tästä lähin pentukoulu siirtyi nyt kokonaan eri päivälle, maanantaille. Kouluttajalle päivä sopi paremmin, ja kenttä on paremmin vapaana silloin. 

Unnan kanssa tänään oltiin tapakoulutuksessa. Kotona ollaan harjoiteltu sivulle tuloa. Opetin uudestaan koko sivun, kun aluksi opetin sen tulemaan takakautta, mutta se menee aina vinoon, ja tuntuu, että kun opastan sen tuosta etukautta, menee paljon paremmin. Niinpä otin kokonaan uuden käskysanan, ja aloin opettamaan tuosta etukautta. Hyvin menee jo! Tapakoulutuksessa harjoiteltiin askelsiirtoja sivulle. Eteen meneekin ihan hyvin, kun seuraamista on harjoiteltu jo melko paljonkin.

Lisäksi pitäisi seisomaan jäämistä nyt harjoitella ahkerasti. Eli esim. tokossa liikkeestä pysähtyminen. Unna monesti menee maahan tai istumaan. Nyt mentiin ihan alkutekijöihin, eli seuratessa sanoin samalla hetkellä seiso ja toin namia kuonon eteen ennen kuin ehti liikahtaa, mennä istumaan tai maahan. Sitten kehut ja vapautus. Tätä harjoittelemme Unnan kanssa siis viikon aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti