sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Keskiviikkona BIS1, lauantaina BIS2

Eli palataanpa mätsäritunnelmiin hetkeksi keskiviikkoon ja lauantaihin, joissa taas pyörähdimme molemmissa Unnan kanssa.

Keskiviikon mätsäri oli Sotkamossa. Sinne lähti mukaan Essi ja Moona-collie sekä kannustusjoukoissa ja kameran takana hääri Laura.

Seropien luokka oli myös mukana, joten menimme siihen. Kaikki kolme seropi-osallistujaa tuli yhtäaikaa kehään. Meidät valittiin ykkösiksi, ja sieltä siis pääsy BIS-kehään. Tuomarina oli Sanna Uhlbäck. Unna käyttäytyi tapansa mukaan hienosti, antoi tuomarin tutkia, vähän sitä tosin jännittää, mutta ei hauku, eikä rimpuile pöydälläkään.





BIS-kehässä oli hienoja koiria taas kerran, ja yllätys oli suuri, kun meidän pikku-seropimme valittiin ykköseksi! Kotiin vietiin pokaali, ruusukkeet, 1st choisen turkinhoitopaketti (karsta, kampa ja "harjaus"käsine).


Sää oli tuulinen ja kylmä, vaatetta ihan liian vähän. Ja mulla vielä kauhea flunssa edelleen päällä. Lisäks seropien kehä oli viimeisenä, joten siinäpä värjöteltiin. :)

Lauantaihin sitten. Kys. mätsäri oli Seppälän koirakeskuksen järjestämä, aikuisopiskelijat toimi tuomareina. Lähes kaikille ryhmille oli omat kehät, joten mätsäri meni tosi nopeasti eteenpäin. Koiriakaan ei mitenkään hirveästi ollut, joten odotteluun ei mennyt suuria aikoja.

Täälläkin mätsärissä oli seropien kehä. Paikalla oli kuitenkin meidän lisäksi vain yksi osallistuja, kolme piti yhteensä olla, mutta yksi puuttui. Kehä meni siis niin, että toinen sai punaisen ja toinen sinisen nauhan, ja molemmat suoraan BIS-kehään ollen PUN1 ja SIN1. Unski sai punaisen nauhan, ja neiti oli tohkeissaan palkinnoksi saamastaan uudesta vinkulelusta! Lisäksi tuli luupaketti.


BIS-kehän koiria

Perjanaina käytiin Unnan kanssa pitkästä aikaa myös agilityä vähän kokeilemassa Paavolassa! Meidän lisäksi oli kaksi reenaajaa, ja tehtiin rata, jossa oli hyppyjä, kaksi putkea, kepit ja puomi. Eka suoritus meni LOISTAVASTI! Olin todella yllättynyt ja iloinen! Rata oli kuitenkin meillekin suht. vaikea, yksi putki tuli puomin alta, ja Unnalla on vähän vaikeuksia välillä hakea muutenkin noita putkia, takaaleikkaus mm. ei aina oikein onnistu, tahtoo aina palata takaisin, tai olla menemättä putkeen ollenkaan. 

Toinenkin suoritus meni vielä ihan ok, mutta kolmannessa alkoi neiti jo vähän hyytyä. Meillä molemmilla taitaa olla hieman huono kunto? Emännällä kun loppuu puhti, ja vauhti hidastuu, niin koiralla sama homma. :D

Tehtiin sitten radasta vielä toinen variaatio, joka oli vähän "suorempi" kuin edellinen, ja sitä mentiin vielä pari kertaa ennen kuin lopetettiin. 

Lumin kanssa ollaan tehty autoharjoituksia, yritetty ainakin pari kertaa päivässä käydä istumassa autossa, syömässä nameja ja totuttelemassa. Tänään neiti tuli jo paljon paremmin autoon! Ennemmin se on lyönyt jarrua pohjaan, kun on nähnyt minne on joutumassa. Tänään tuli oikein sievästi jo ihan auton oven viereen, hyvä ettei yrittänyt itse hypätä! Nostaessani meni suoraan häkkiin, ja alkoi jo odotella nameja. :) Jospa se autokammo saataisiin vielä katoamaan niin, ettei sentään alleen tarvi pisutella! 

Myös kosketusalusta menee jo tosi mahtavasti! Aivan käsittämättömän nopea se on oppimaan! Toisella puolella huonetta on alusta, niin neiti vaan juoksee sitä väliä, käy koskemassa tassulla alustaa, josta tulee naksaus, ja nami.

1 kommentti: