sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Fiksu kakara


Vaput vieteltiin Suomussalmella. Unnan pennut on lähteneet maailmalle, ja meillä on täällä nyt Unna, Urho ja Lumi. Urho lähtee kesäkuun toinen päivä. Riemua riittää. Unna on nuorentunut vuodella Lumin tulon myötä, kun pentu villitsee niin kovasti.

Fiksu on kyllä lapsi! Ollaan otettu "jätä" sana, jota harjoitellaan Lumin kanssa. Otin vinkin Tuire Kaimion kirjasta, ja laitoin herkkua mikrokuvun alle, ja odotin että Lumi menee katsomaan, ja yrittää saada herkkua pois. Heti, kun se jätti kuvun, palkitsin. Nyt on jo käskysana käytössä. Tänään piti jo yrittää keksimällä keksiä mitä herkullisimpia juttuja, kun enää ei oikein omat namit edes kiinnosta, vaan jättää ne heti, niin kuin toki pitääkin. "Jätä" sanan voi jo sanoa siinä vaiheessa, kun Lumi on nuuskimassa kupua, ja neitihän keskeyttää.

Seuraava opeteltava juttu on "irti". Ajattelin aloittaa niin, että odotan, kunnes tiputtaa esim. lelun suustaan, ja sanon samalla hetkellä "irti", kehut ja namia. Sen jälkeen saa jatkaa, en ota irrotettua lelua pois. Sitten rupean jossain vaiheessa sanomaan sanaa jo ennen, kuin lelu on tiputettu jne. Vielä en ole alkanut kunnolla tätä harjoitella, kun nyt on mennyt tuon jättämisen kanssa puuhaillessa aikaa.

Luoksetuloja edelleen. Enää ei tarvi odottaa, että neiti on itse tulossa, vaan tulee iloisesti sisällä luokse, vaikka olisi touhuamassa jotain muutakin. Ei vielä olla uskallettu hankalissa tilanteissa, eikä ulkona ottaa, mutta pian tässä varmasti edetään.

Kontaktin otto sujuu hienosti. Katsoo nyt heti silmiin, kun pitää namia käden mitan päässä. Ruokakuppia antaessanikin olen aina vaatinut katsekontaktia. Tänään oli ulkona myös ihana, kun käveltiin normaalisti eteenpäin, niin neiti aina välillä katsoi silmiin. Sai tietysti namin ja kehuja.

Seisomista harjoitellaan edelleen. Ihan mukavasti menee kun alkuun päästään. Seisotaan jo oikein nätisti tovin paikoillaan. 

Muistin, että Lumihan pääsisi jo elokuussa Kajaanin pentunäyttelyyn, kun Brad-isän omistaja kysyi, että aiotaanko mennä. Täytyypi miettiä asiaa. Toisaalta olisi kyllä ihan mukava mennä kokeilemaan. Täytyy kysellä kasvattajankin mielipidettä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti