tiistai 4. toukokuuta 2010

Unna BIS3 keskuskoululla

Eilen päästiin sitten kevään ensimmäisiin mätsäreihin! Vein Unnan pieniin aikuisiin, ja neiti käyttäytyi taas oikein mahtavasti. Tuomaria vähän pakitti, mutta ei haukkunut, ja antoi hyvin tutkia. Oli aika viileä ilma, meinasi ihan palella kyllä välillä, ja kehätkin myöhästyi varmaan puoli tuntia, olisi pitänyt alkaa kello 18. Koiria oli kyllä tosi paljon, pienissä aikuisissa n. neljäkymmentä.



Aluksi saimme ekasta kehästä sinisen nauhan. Sitten pääsimme kahdenkymmenen muun sinisen saaneen kanssa kehään, ja meidät valittiin jatkoon. Olihan se hienoa, kun ekaksi vielä sijoitettiin! 


Jäätiin siis odottelemaan BIS-kehää, joka alkoikin melko pian. Tosi hienoja koiria oli kyllä. Oli tosi mahtava yllätys päästä sitten neitisen kanssa lopuksi BIS3-paikalle.



Mukavasti meni. Kotiin vietiin ruokasäkki, ruusuke ja pieni lahjakortti Mustiin & Mirriin.
Laura oli mukana, ja kuvaili meitä, joten kiitokset hänelle!

Tänään käytiin eläinkaupassa, Lumi ja Unna oli molemmat mukana. Shoppailtiin shampoota, koulutuspatukka, luut molemmille ja koulutusnameja.

Lumin kanssa alkaa seisominen mennä yhä paremmin. Otin tänään yhden seisotuksen tuossa pihassakin, oikein nätisti se seisoo paikallaan, kun asettelee jalat ensin. Täytyy alkaa myös ravaamista ottaa lähiaikoina jo näyttelyhihnassa, ja lisää seisotuksia häiriöiden alla.

Lisäksi ollaan tänään treenattu Lumin kanssa niitä tavallisia; kampausta, luoksetuloja, kontaktia, jättämistä.
Kokeilin tänään myös Lumin istuessa mennä sen vasemmalle sivulle, niin että koira on perusasennossa, ja odottelin siinä että katsoo silmiin ja palkitsin. Täytyy tuotakin alkaa harjoitella enemmän. En vain tiedä miten "uskallan" sivulle tuloa alkaa opettaa, jos teen jotain väärin, ja sitten pilaan koko liikkeen! Esim. palkitsen vähän epätäydellisestä asennosta tms. No, en ole kyllä vielä istumistakaan opettanut, koska haluan tuon seisomisen varmaksi ensin, ettei näyttelyissä sitten istahtele. Otan siihen asti vain kontakteja niin, että meen itse koiran sivulle, kun se sattuu istumaan.

Meidän kotisivut on rempattu, ja osoite muuttunut: http://ikuistettu.net/unnalumi/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti