keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Lumin eka eskarikerta

Niin minun tuuria. Sairastua just silloin, kun on eniten tekemistä! No, ei ole vielä kuumetta onneksi tullut, siihen asti mennään vaikka pää kainalossa. :) Kurkku kipeänä pari päivää ja vähän sairas olo, mutta jospa se tästä.

Tiistaina, eli eilen, alkoi Lumilla pentujen leikkikoulu. Sen tarkoitus on siis sosiaalistaa pentuja, nähdä toisia koiria ja uusia asioita. Leikin varjolla opetella asioita; esim. luoksetuloa, kontaktia jne. Koulussa kerrotaan myös harrastuslajeista. Treenimme on koulun suurella hiekkakentällä, paitsi nyt ekalla kerralla kentällä oli lasten pesisvuorot, joten olimme pihan toisessa päässä. Ekalla kerralla nyt ei suurempia tapahtunutkaan, puhuttiin vaan. Meidän lisäksi sinne tuli vaan yksi pentu paikalle, länsigöötanmaanpystykorva poika.

Aluksi annettiin pentujen tutustua, göötti oli tosi reipas, reilun viikon vanhempi Lumia. Lumi ei myöskään turhia pelännyt, kävi hienosti tutustumassa, mutta oli mukava huomata, että neiti oli kiinnostunut ehkä jopa enemmän minusta. Tuli ottamaan spontaanisti kontaktia välillä ja leikki minun kanssa myös. Siinä kävi sitten lapsiakin, joten taas tuli kokemusta niistä. Lumi kyllä tykkää pikkuihmisistä, sen huomaa.

Paikalla oli myös "apukouluttaja", hän oli pyörätuolissa, ja hänellä oli avustajakoirana labbis. Aluksi tosiaan vaan juteltiin, ja sitten aloitettiinkin tuosta katsekontaktista. Lumilla se sujuikin hyvin jo, olen tosin aina pitänyt käsiä esillä, ja odottanut että katsoo silmiin. Saatiin vinkkejä, että kannattaa pitää kädet selän takana, ja antaa nami sieltä, ettei koira ala seurata käsiä. Sitten voi joskus tiputtaa namin myös suusta, että tulee vaihtelevuutta, että mistä se palkka tulee. Niin koira katsoo helpommin sitten silmiin, kun se voi tulla sieltäkin päin, eikä koskaan tosiaan voi tietää, mistä se palkka tulee.

Sitten kosketuskepistä ja -alustasta. Siitä kerrottiin, ja kotitehtäväksi tulikin opetella kosketuskeppiä ja vahvistaa kontaktia. Tässä täytyy huomenna lähteä etsimään jotain tehtävään sopivaa "kukka"keppiä. :)

Luoksetulo otettiin kerran. Kouluttaja piti hihnasta, minä menin vähän matkan päähän, ja kutsuin. Lumi tulikin oikein mahtavasti luokse, sai namia ja leikkiä palkaksi.

Lopuksi, kun lapsien pesispelit oli loppu, ja hiekkakenttä tyhjä, mentiin sinne ja päästettiin koirat leikkimään ihan vapaasti. Oli kyllä mukava katsoa sitä menoa. Göötti juoksi minkä lyhyistä jaloistaan pääsi, ja Lumi pinkoi edellä, ja välillä kääntyi katsomaan, että eikös se nyt saa minua kiinni. :)

Kotona uni maistui kyllä. Ensi tiistaina uudestaan!

Huomenna on onneksi vaan kaksi tuntia koulua, sen jälkeen pitää käydä tuota kosketuskepiksi sopivaa kepakkoa etsimässä. Sitten on viideksi Unnan kanssa meno tapakoulutukseen. Viime kerralla oli vielä kontakteja ja ohittamista, hienostihan se Unnalla meni. Jospa ensi kerralla olisi saanut jonkun hiekka tms. päällyksen kentälle, on vähän hankalaa tuolla kivikkokentällä reenata.

Ja Unnan kans oltiin tänään taas mätsärissä, tuloksena BIS7. Mutta kerron siitä lisää huomenna, nyt unten maille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti