torstai 6. toukokuuta 2010

Tapakoulutusta ja iloinen uutinen


Lumi tänään 11 viikkoa. Painoa 3779g ja korkeutta 28,3.
 
 
Tänään alkoi meillä Unnan kanssa tapakoulutus Seppälässä. Tosi mukavasti meni, ekalla kerralla oli aiheena kontakti, ja siinä ei kyllä meillä ongelmia oikeastaan ole ollut.  Hyvin sujui käskyn alla kontaktissa ohituksetkin. Aluksi mentiin kaksi koiraa yhtäaikaa kentälle, ja katsottiin miten saadaan koirat kontaktiin. Sen jälkeen tuli kaikki kentälle, ja otettiin niitä ohituksia muutama. 

Iloinen uutinen tänään oli se, että me päästään Lumin kanssa pentujen leikkikouluun! Alkaa 18. tätä kuuta, oon aika hirveän innoissani! Ei kuulemma haittaa, vaikkei toinen rokotus vielä silloin olekaan kunnossa. Mahtavaa sosiaalistumistreeniä, ja tapaa muita pentuja. Aiheina kurssilla on mm. luoksetulo, yhteistyö, kontakti, palkitseminen ja kohtaamiset. Jes! 

Lumin kanssa käytiin eilen vähän taas uudessa ympäristössä. Ajettiin autolla vähän matkan päähän, missä on kauppa ja puisto, ja siinä sivussa koirapuistokin. Ensin katseltiin meininkiä kaupan edessä, jossa oli ihmisiä ja autoja. Sitten mentiin käymään puistossa kävelemässä, ja käveltiin koirapuiston ohi. Tosin siellä ei kyllä ketään ollut. Matkalla oli silta, jota piti vähän epäillä, että voikos tästä nyt mennä, mutta hyvin selvittiin yli siitäkin. Mentiin myös lasten leikkikentän ohi, jossa oli leikit menossa. 

Lumia vähän pelottaa autoilu silloin, kun pitää matkustaa jossain muualla, kuin sylissä. Ja sylissähän se ei onnistu, jos itse olen kuskina ja muita ei koirien lisäksi ole. Ollaan yritetty tehdä pikku reissuja, käydä autolla metsässä juoksemassa ym. 

Tilasin myös kevytmetallihäkin netistä. Se tulikin parin päivän päästä, ja on melko reilun kokoinen. Tosin kasvaapa tuo Lumikin tuosta. :) Siinä olen nyt sitten autossa kuljettanut Lumia, laittanut vaan maton, joka ei liu'u. Ihan hyvin meni viimeisin matka eilen sinne kauppaan ja puistoon. 

Lumin kanssa harjoitellaan niitä tuttuja, luoksetulo sujuu jo, vaikka olisi jotain mielenkiintoistakin touhuamassa. "Jätä" käskykin on jo tuttu, tosin vielä ei olla vaikeissa tilanteissa sitä otettu, ainoastaan tuon mikrokuvun voimin. Siinä se kyllä lopettaa "jätä" käskyllä jo ennen kuin ehtii paljoa edes nameja sieltä altaa kaivaa. 

Seisominen sujuu mainiosti. Ensin täytyy asetella jalat, ja siinä se aika hyvin tönöttää, mitä nyt välillä täytyy vähän korjailla asentoa. Kun vain itse oppisi seisottamaan just oikeaan asentoon, niin helpottais ehkä vähän. Kuvista näkee niin hyvin, jos etujalat on liian edessä tms.
Elokuussa olisi Kajaanin pentunäyttely, johon voisin Lumin vaikka viedäkin. 

Kontaktia ollaan edelleen otettu niin, että Lumin istuessa olen mennyt vasemmalle puolelle, perusasentoon, ja naksauttanut + palkannut heti kun ottaa kontaktia. Kontaktia se kyllä muutenkin ottaa jo tosi kivasti, ruokakuppia antaessakin, aina jo tajuaa, että katseella sen ruuan saapi. 

Edessä olisi huomenna Lumin pesu ihan kokonaan shampoon kanssa, että tottuu. Tähän asti ollaan vaan vedellä huuhdeltu, lähinnä tassuja ja masua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti