torstai 20. toukokuuta 2010

Unna mätsärissä BIS7

Eilen oli taas mätsäripäivä. Tällä kertaa oli villakoirakerhon järjestämä Lohtajan koulun kentällä. Saatiin taas Anna, Sanna ja x-rotuinen Peppi kyytiin seuraksi. Mukana oli myös sekarotuisten luokka, pitkästä aikaa. Seropeita oli viisi kaikenkaikkiaan, ja kaikki mentiin yhtä aikaa kehään. Meidät valittiin sitten ensimmäiseksi. Oli mukava yllätys, että Ritva Lavonen oli tuomarina. :) Hän niin tykkää meidän neitistä!



BIS-kehää ei tarvinnut kovin kauaa odotella, ja siellä oli taas kyllä tosi upeasti käyttäytyviä koiria! Kaikki tuomarit tuomaroi BIS-kehää, ja muilla luokilla, paitsi pennuilla ja monirotuisilla, oli ihan oikeat ulkomuototuomarit. Meidät sitten sijoitettiin BIS7-paikalle.



Hienosti se Unssi taas käyttäytyi, mitä nyt vähän pörähtelee kehän ulkopuolella toisille koirille, jos tulevat liian lähelle sitä, tai sen nameja. Mulla oli vähän sähläystä numerolapun kanssa, se tippui monta kertaa ja lopulta suvoin sen taskuun monelle mutkalle. Lisäksi Unnan turkki oli koko ajan täynnä eripituisia heinän korsia, joita ei millään saanut nypittyä pois kaikkia. Lopulta pidin tyttöstä sylissä melkein koko ajan ennen kehää.

Mukava päivä oli. Ja ihana ilma! Palkintojakin lähti mukaan; ruokasäkki, peltinen ruokalaatikko, kaksi ruusuketta, pokaali, koirankeksejä, purkkiruokaa. Noista ruuista vaan en tiedä uskaltaako syöttää, kun tyttösellä meinaa välillä mennä vähän masu sekaisin eri ruuista.

Lumin kanssa ollaan vähän treenattu kotiläksyjä. Löysin kosketuskepiksi sopivan kukkakepin, ja siihen styroxpallo päähän. Hienosti se alkaa jo pikkuhiljaa tajuta ideaa, tosin yrittää aina ensin tarjota katsekontaktia, ja katella namia, mutta tarpeeksi lähellä kun pitää vielä keppiä, niin pian muistaa, että tähänhän se piti nenä työntää että sai namia. :)

1 kommentti: