perjantai 28. toukokuuta 2010

Naperon toinen eskarikerta

Viime tiistaina oltiin siis Lumin kanssa eskarissa toista kertaa. Aluksi kerroin kouluttajalle meidän auto-ongelmasta, Lumi nimittäin jännittää yhä edelleen yksin häkissä matkustamista, niin, että pissaa alleenkin. Sylissä ei ole mitään ongelmaa.

Nyt tuotiin tuo häkki sisälle, jossa Lumi saa käydä vapaasti, ja annetaan sille välillä joku nami tai koirankeksi häkkiin. Sitten aletaan käymään autossa vaan niin, että laitan Lumin häkkiin, istun sen viereen, eikä auto edes käynnisty. Syötän nameja, häkkiin, ja sitten lähdetään pois. Kyllä se aika jännittynyt siinä on, nopesti vaan hotkii namit ja katsoo että joko täältä pääsis pois. Kunhan vain ehtisi, niin pitäisi tehdä noita harjoituksia mahdollisimman usein, monta kertaa päivässä.

Meidän lisäksi koulussa oli tällä kertaa kaksi muutakin, viimekertainen göötti ja viisikuinen labbistyttö.
Koulussa käsiteltiin nyt mm. luopumista, eli meillä se "jätä" käsky on jo opeteltu. Kouluttaja laittoi kumilelun keskelle kenttää, ja kukin vuorollaan kulki sen ohi, ja tavoitteena oli saada houkuteltua koira pois lelun luota sen koskematta siihen. Meillä onnistui oikein hyvin. Ekalla kerralla kävi haistelemassa sitä, mutta ei kuitenkaan ottanut. Loput kerrat se oikein hypähti pois lelun luota kuullessaan "jätä" - käskyn. Fiksu tyttö! Sai selittää toisillekin miten meillä ollaan tuota opiskeltu.

Sitten oli kosketusalustaa, jota kävimme Lumin kanssa nyt ekaa kertaa. Alustana oli hiirimatto, ja aina siis naksautus ja nami, kun koira käy koskettamassa tassulla mattoa. Lumi oppi sen todella nopeasti! Aluksi olin ihan lähellä, ja parin toiston jälkeen se hakeutui jo matolle!

Olin lisäksi tosi ylpeä neidistä, muut pennut eivät sitä kiinnostaneet ollenkaan niin paljon, kuin minä. Se otti kontaktia toisten lähellä, ja hyvin toimi luoksetulokin! Otettiin siinä kentällä myös tosiaan luoksetuloja ja kävelemistä, jossa houkuteltiin koiraa tulemaan mukana irti.

Kotiläksynä ollaan opeteltu kosketusalustaa. Nyt voi jo olla pidemmän matkan päässä, ja Lumi käy tassuttelemassa matolla. Todella nopeasti se oppii.

Jätä käskyä ollaan myös hieman muisteltu kotona. Pihalla nuuskiessaan jotain, olen joskus pyytänyt jättämään, ja oikein hyvin toimii. Täytyy vaan tosiaan aina olla jotain, mitä antaa palkaksi, niin koirankin mielestä pysyy kannattavana, mitä sitä turhaan luopumaan mistään mielenkiintoisesta, jos siitä ei hyödy mitenkään.

Lisäksi perusjuttuja, kontaktia edestä ja sivulta ollaan otettu, kosketuskeppiä ja seisomista.

1 kommentti:

  1. Heippa, onpas kiva blogi ja suloiset koirat! Teillä onkin näköjään Unna ihan samanikäinen kun meidän Voitto-perro :) Mulla menis Unna ihan täydestä värivirheellisestä bichon frisestä, jos ei katselis mätsärikirjoitusten seisomakuvia :D

    Mutta linkittelen teidän blogin tonne meidän, että muistan käydä useamminkin lukemassa :)

    VastaaPoista