keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Puistoilua auringossa

Hätä se meinasi eilen illalla tulla, kun aloin muokkaamaan blogia vielä niin myöhään. Ajattelin, että helppo hommahan se on yksi ulkoasu vaihtaa, mutta kuinkas siinä kävikään, koko sivut meni sekaisin. Onneksi olin tallentanut vanhan ulkoasun koodin eri tiedostoon, niin sai palautettua koko roskan. Tänään sitten vähän virkeämpänä tein tuon ulkoasunvaihdos projektin.

Ihana ilma! Käytiin taas koirien kanssa tuossa nurmikentällä riehumassa. Mukavaa oli, mutta pieni yhteentörmäyskin sattui. Unna juoksi palloa kiinni Lumi kintereillään, ja yhtäkkiä Unna sitten teki äkkikäännöksen, ja Lumillakin vauhtia oli melkoisesti. Ei siinä onneksi pahemmin käynyt, Lumi pari kertaa aivasti, vissiin osui neidin pikku nenuun.

Olis voinut kyllä viettää aikaa vaikka kuinka pitkään tuolla ulkona, mutta lähdettiin sitten, kun koirille tuli kuuma ja väsykin alkoi painaa Lumia.

Tämän päivän harjoitukset Lumin kanssa on ollut käsittelyä ja harjausta, luoksetuloa, jätä käskyä, seisomista ja kontaktia sivussa. Jätä-käskyä harjottelen heittämällä jonkun esineen, tänään desimitta toimi tuona ihmeellisenä juttuna, vähän matkan päähän, ja Lumi tietysti kiinnostuu siitä. Kun se lähtee sitä kohti, sanon "jätä". Pari ekaa toistoa se ei heti reagoinut, vaan jatkoi mitalle, ja kävi nuuskimassa sitä. Jätti sen kuitenkin pian, ja tuli luokseni. Lopussa oli pari parempaa toistoa, jolloin ei enää mennyt edes mitalle asti, vaan kääntyi heti jätä-sanan kuullessaan.

Pöydälläkin käytiin taas, ja oikein nätisti menee. Ei pelota, ja seisomaan jäädään oikein hienosti. Takajalkoja täytyy minulla asetella, että menisi oikeaan asentoon. Lattiallekin jää seisomaan hienosti, olen vielä siinäkin sitten käynyt asettelemassa jalkoja, mutta voin jo nousta seisomaan, ja mennä esim. koiran eteen, niin se pysyy asennossa paikallaan. Näyttelyhihnan kanssa tänään seisottiin, ja ravattiinkin täällä pienessä sisätiloissa. Siitä hyvä, ettei täällä ole edes mahdollista lähteä näyttelyhihnassa esim. vetämään (tosin eipä ole kokeillut vetämistä vielä edes tavallisessa hihnassa), vaan jää väkisin vähän minusta taaemmas. Jospa se sisäharjoittelun jälkeen onnistuu jo lähteä ulos kokeilemaan tässä joku päivä.

Ihana ilma, perjantaina laavulle makkaranpaistoon, lauantaina match show, voisko parempaa pitkää viikonloppua toivoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti