lauantai 8. toukokuuta 2010

Kylpypäivä

Tapahtumat taas kahden päivän ajalta. Lumin kanssa käytiin eilen taas kaupungilla, oli tosi onnistunut ja mukava reissu. Torilla oli vielä joku tapahtuma, jossa riitti ihmisiä ja kojumyyjiä. Käveltiin tori läpi, ja mentiin kevään ekoille jäätelötötteröille kauppakadulle. Siellä kävi äiti ja pikkutyttö juttelemassa Lumille, ja vähän rapsuttelemassa neitiä. Pikkutytön jäätelötötterö meinasi olla vaarassa, kun Lumi olisi niin kovasti halunnut maistiaisia. :)

Sitten käytiin vielä eläinkaupassa palatessa. Sieltäkin kertyi tosi positiivinen kokemus, kun joku täti hössötti ja leikki Lumin kanssa. Hirveän nätisti Lumi jo muutenkin menee kaupungilla, kun ollaan muutaman kerran käyty. Ei pelkää juuri mitään, vaan menee tosi reippaasti ja varmasti vierellä. Välillä ottaa kontaktia tosi hienosti, ja saakin sitten paljon kehuja ja palkan.

Tänään käytiin koirien kanssa tuossa tien toisella puolella pienellä puistonurmialueella. Oli kyllä kivaa, hyvä ilmakin oli, melko viileä tuuli vaan. Juostiin ja leikittiin, ja pari kertaa kutsuin Lumin luokse, namipalkka, kun tuli oikein vauhdikkaasti. 

Puistoilun jälkeen pesin sitten tuon kakaran vihdoin. Täytyy sanoa, että on se eri helppo, kuin tuo bichonvilla-karva! :D
Unnan kans menee se vajaa kaks tuntia, jos ihan viimeisen päälle föönaan kuivaksi ja suoraksi karvan. Tuon kanssa meni ehkä se... puoli tuntia? Tosi nätisti oli pestessä, vähän hirvitti kun kastui ihan kokonaan, mutta älyttömän hienosti meni. Pesun jälkeen pyyhkeeseen, siinä vähän tärisi, että apua, mitä tämä oikein on. Sitten föönailin ja kampailin vähän. Sekin sujui oikein hyvin, välillä olisi haluttanut luikkia karkuun, mutta totteli oikein mainosti, että tässä sitä nyt ollaan. Pesuoperaation päätteeksi oikein hyvät unet.

Jätä -käsky on edistynyt hieman. Eilenköhän me otettiin kuppi, johon pistin paljon herkkupaloja, ja Lumille hihnan. Laitoin kupin toiselle puolelle huonetta, ja odotin, että Lumi ryntäisi kupille. Neiti taisi heti tajuta idean, kun ei ollut edes kovin innokkaasti menossa. Hetken kävi katsomassa, sitten tuli "jätä"-käsky, ja siinä vähän mietti, ennen kuin kääntyi. Ei kuitenkaan ehtinyt edes hihna pahemmin kiristyä. Toisot meni vieläkin paremmin, kääntyy heti, kun kuulee käskyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti